Uitslagen afgelopen weekend; 5/6 nov.

Verzameldag T.B.M.’s in Hoofddorp; geen uitslagen binnen gehad.

R.C. The Rams – Cubs                                           15 – 22

Cl. Fryslan – Junioren                                               5 – 24

Colts – Cl. Noord West                                            52 – 15

Alkmaar 1 – R.C. Spakenburg 1                              23 –   7

De Foeste Moiden – R.C. Dwingeloo                      28 – 28

Alkmaar 2 – R.C. ’t Gooi 3                                       10 – 13

 

Alkmaarse Rugby Club moeilijk langs Spakenburg.

 

In een spannende maar moeizame wedstrijd won de Alkmaarse Rugby Club uiteindelijk met 23-7 van de hekkensluiter van de competitie Spakenburg na een ruststand van 3-7.

Alkmaar dacht een makkie te hebben tegen de nummer laatst van de competitie, maar Spakenburg heeft een heel stel nieuwe spelers die langzamerhand steeds beter op elkaar ingespeeld raken en Alkmaar kreeg het moeilijk. Door stevig verdedigen wist Alkmaar het gat dicht te houden maar aanvallend liep het tegen de muur van Spakenburg op. Ook werd door knullig balverlies veel terrein weggegeven. Halverwege de eerste helft kwamen de eerste punten op het scorebord. Een aanval van Spakenburg werd aanvankelijk op 5 meter voor de goal-lijn gestopt, maar uit de ontstane ruck wist Evert Bochove de bal te veroveren en dook onverwachts over de blinde kant over de goal-lijn en scoorde een try in de hoek van het veld. De uiterst moeilijke conversie wist Jonathan de Boer ook nog tussen de palen te schieten en Spakenburg stond onverwacht op een 0-7 voorsprong.

Pas in de blessuretijd van de eerste helft kon Alkmaar wat terug doen toen de Alkmaarse kicker David Dekker een door scheidsrechter Michael de Vries toegekende strafschop tussen de palen schoot en hiermee de ruststand bepaalde op 3-7.

Na een peptalk van trainer King Bala ging het ineens een stuk beter. Al snel wist Barney Earl een try te scoren. Alkmaar won een scrum in het eigen verdedigings gebied waarna de bal werd doorgespeeld naar fly-half David Dekker die de bal vervolgens doorspeelde naar center Barney Earl die een gaatje zag in de verdediging van Spakenburg en na een lange sprint wist hij de goal-lijn te halen en een try te scoren. Na de conversie van David Dekker stond Alkmaar op een 10-7 voorsprong. Toen even later de Spakenburgse prop Roy Brouwer met geel voor 10 minuten aan de kant werd gezet wegens praten tegen de scheidsrechter kreeg Alkmaar hiervoor ook nog een strafschop die dankbaar door David Dekker tussen de palen werd geschoten.

Daarna stokte de productie van punten. Spakenburg kreeg zijn verdediging weer gesloten en ook aanvallend ging het weer beter met ze. Maar de Alkmaarse verdediging stond ook stevig en beide teams konden geen doorbraak forceren. Totdat vlak voor tijd Roy van Rijn langs de zijlijn wist door te breken en na een lange sprint een ongeconverteerde try scoorde waarmee hij 18-7 liet aantekenen.

Barney Earl bepaalde even later de eindstand op 23-7 met zijn ongeconverteerde try na weer een mooie doorbraak.

 

Arie van Ringelesteyn

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *