Uitslagen van een stormachtig weekend;

T.B.M.’s                                                        afgelast !!

Cubs – R.C. Waterland                                10 – 55

R.C. The Pink Panthers – Junioren              26 – 55

Colts – Haagsche R.C. 2                                5 – 55

De Foeste Moiden – The Pickwick Ladies    19 –   5

Alkmaar 2 – Amstelveense R.C. 3                afgelast !!

’t Gooi 2 – Alkmaar 1 (omgedraaid)              29 –   5

 

Alkmaarse Rugby Club houdt het één helft vol in stormachtig Naarden.

 

Door de overvloedige regenval was het speelveld in Alkmaar onbespeelbaar en na onderling overleg werd besloten de wedstrijd om te draaien en te spelen in Naarden. Met een kick-off tijd van 15.00 uur moesten de lichten al ontstoken worden daar het al aardig donker was in het stormachtige weer. Het was gelukkig wel droog daar. Het slechte weer had veel invloed op het spel maar uiteindelijk wist de Rugby Club ’t Gooi hier beter mee om te gaan en won uiteindelijk met 29-5 na een ruststand van 10-5.

Alkmaar kwam al in de eerste minuut op voorsprong toen de Alkmaarse hooker Job Dekker met zijn voet een interceptie maakte , de bal naar voren schopte en zelf de bal op te pakken en over de goal-lijn dook en een try scoorde. De conversie van David Dekker ging door de stormachtige wind helaas naast de palen en Alkmaar stond op een 0-5 voorsprong.(David Dekker heeft gisteren zijn debuut gemaakt in het Nederlands team onder 20 jaar tegen Polen en ook nog een try gescoord)

Maar ’t Gooi antwoorde snel. Na een serie goede aanvallen wist uiteindelijk 2e rijer Dimitri Heerenveen een gaatje in de verdediging van Alkmaar te vinden en met zijn ongeconverteerde try was de stand weer met 5-5 gelijk.

Na deze snelle openings scores hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en begonnen beide teams zich aan de slechte omstandigheden aan te passen. Alkmaar leek met een gelijk spel de rust te halen waarna het hoopte met het windvoordeel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar de Naardense prop Milan Schuttel gooide roet in het eten. In de laatste seconde van de eerste helft vond hij een gaatje in de Alkmaarse defensie en met zijn try bepaalde hij de ruststand op 10-5.

In de 2e helft hoopte Alkmaar met het windvoordeel de wedstrijd naar zich toe te trekken maar de Gooise defensie stond als een huis en Alkmaar kon er niet doorheen komen. Halverwege de 2e helft kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van ’t Gooi. Eerst brak de nummer 8, Macenzie Masaki door en scoorde een geconverteerde try en nadat Cristian Koop geblesseerd was uitgevallen en Alkmaar met 14 man verder moest haalde aanvoerder Huib de Graaf met zijn try het bonuspint binnen bij een stand van 22-5. In de slotfase bepaalde Daan van Dongen de eindstand op 29-5. Alkmaar zakte met deze score uit de kop van de competitie en staat nu 5e.

 

Arie van Ringelesteyn.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *