Uitslagen afgelopen weekend; 10/11 december:

Zaterdag hebben de T.B.M.’s een hele leuke verzameldag gehad bij Rush in Schagen. De Cubs verloren thuis nipt van The Big Stones uit Havelte met 24 – 26. De Junioren walste over hun leeftijdgenootjes uit Emmen/Groningen heen en wonnen met maar liefst 80 – 0. De Colts verloren in en van Haarlem met 19 – 37.

De Foeste Moiden kwamen zondag niet in actie, want hadden een inhaaldag en er viel niets in te halen. Heren 2 wonnen van hun naaste opponent The Smugglers uit Velserbroek met 27 – 0. En Heren 1 deed dat zelfde tegen Amstelveen 2 en wonnen in een goede wedstrijd met 30 – 15. Alle Seniorenteams staan op een mooie 2de plaats in hun Klasse en dit bied nog alle mogelijkheden voor een eventuele promotie hogerop. Volgend weekend de laatste wedstrijden voor de Winterstop. Alle teams spelen uit, behalve de Colts, die spelen zaterdag thuis tegen Delft om 12.00 uur. Voor het complete overzicht; zie de agenda.

Alkmaar                                                                                                                            zondag 11 december 2016

 

Alkmaarse Rugby Club doet goede zaken tegen Amstelveen.

 

Eindelijk speelde de Alkmaarse Rugby Club weer eens een uitstekende wedstrijd tegen het sterke Amstelveen en won uiteindelijk met 30-15 na een ruststand van 12-8.

Alkmaar startte uitstekend en al in de eerste minuut was het raak. Na de kick-off belande de bal aan de zijkant van het veld waar winger Jeroen Wiebes de bal wist te veroveren en door een klein gaatje in de verdediging snelde en een try scoorde. De moeilijke conversie werd door David Dekker helaas gemist, maar Alkmaar ging wel met 5-0 aan de leiding.

Tegen het midden van de eerste helft kwam Amstelveen sterk terug en wist het veldoverwicht te veroveren. Uiteindelijk wist scrum-half Damien Shinzato Perren een gaatje in de Alkmaarse defensie te vinden en met zijn ongeconverteerde try wist hij de stand weer gelijk te trekken naar 5-5. Amstelveen wist zelfs op een 5-8 voorsprong te komen na een benutte strafschop na off-side van Alkmaar. Amstelveen leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar vlak voor de rust maakte hooker Job Dekker een schitterende interceptie en na een lange sprint wist hij een try tussen de palen te scoren. Met de makkelijke conversie werd de ruststand van 12-8 bereikt.

In de tweede helft hielden beide teams zich aanvankelijk goed in evenwicht, met alleen een penalty goal van David Dekker na holding van Amstelveen. Pas halverwege de tweede helft leek Alkmaar een definitief gat te slaan toen de Alkmaarse scrum-half Barney Earl (Man off the Match) na een snel genomen strafschop door de verdediging brak en langs de zijlijn sprintte om een mooie try te scoren. Na de conversie van David Dekker leek Alkmaar op een comfortabele 22-8 voorsprong te staan, maar Amstelveen kwam weer terug. Alkmaar lette eventjes niet op en William Macdonald wist de Alkmaarse defensie te verschalken en met zij try de achterstand terug te brengen naar een overbrugbare 22-15, temeer daar Amstelveen op dat moment het veldoverwicht had.

Het bleef uiterst spannend maar in de slotfase wist de pas ingevallen Dennis Earl na een mooi uitgespeelde driekwartlijn aanval deze aanval met een try in de hoek van het veld te scoren. De moeilijke conversie werd door David Dekker tegen de lat geschoten. In de laatste minuut van de wedstijd zette hij de eindstand op 30-15 toen hij een strafschop tussen de palen schoot.

 

Arie van Ringelesteyn

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *