Uitslagen afgelopen weekend

Eindelijk kon er weer eens gebald worden aan de Robonsbosweg na de afgelopen winterse periode en dit was niet onverdienstelijk.

Zaterdag verloren de Cubs van hun leeftijdgenootjes uit Castricum met 17 – 24. De Junioren deden het een stuk beter; ze wonnen met 41 – 5 van The Bulldogs en namen hiermee revanche op de verloren uitwedstrijd in Almere. De Colts verloren in Den Helder met 17 – 69 van het Cl. Noord-West.

Zondag wonnen de Dames in het verre Dwingeloo nipt met 12 – 10. Thuis wonnen de Heren beiden van hun tegenstanders. Alkmaar 2 met 57 – 5 van Waterland 3. En Alkmaar 1 met 47 – 12 van The Pickwick Players 1. Opvallend was ook het debuut van Pieter van Duijn als Referee bij de heren. Hij floot een prima wedstrijd en kreeg complimenten ten over van de aanwezige beöordelers. Misschien de start van een nieuwe carrière?? Al met al was het een prima rugbyweekend en velen wisten de weg naar ons complex weer te vinden. Laten we hopen dat het zo blijft, maar de weersvooruitzichten voorspellen niet veel goeds aankomende weken. Maar we zullen wel zien en wachten het af.

Alkmaar                                                                                                                            zondag 5 februari 2017

 

Alkmaarse Rugby Club komt goed uit de startblokken na de winterstop.

 

De Alkmaarse Rugby Club komt over het algemeen niet al te best uit de startblokken na de winterstop maar dit keer was een prettige uitzondering. De Club won met 47-12 van de Pickwick Players uit Deventer na een ruststand van 21-0.

Al na 6 minuten spelen kwamen de eerste punten op het scorebord toen na een gewonnen bal in het voorwaartsen werk de bal door aanvoerder Jeroen Neeven de driekwartlijn werd ingespeeld. Via Barney Earl kwam de bal bij Job Dekker die de aanval met een try afrondde. Ook de conversie van David Dekker ging tussen de palen waarna Alkmaar met 7-0 aan de leiding ging.

De volgende try liet zich al snel aantekenen toen David Dekker een fraaie interceptie maakte en na zijn break winger Jeroen Wiebes aanspeelde die de aanval met een try afrondde. Weer tekende David Dekker voor de conversie en een 14-0 stand.

Halverwege de eerste helft was het weer raak. Na een gewonnen 5 yards scrum speelde scrum-half Barney Earl de bal de driekwartlijn in en ging er ook zelf achteraan en sloot aan op de winger positie, kreeg de bal terug en maakte de aanval af met een try. De conversie van David Dekker bepaalde de ruststand op 21-0.

In de 2e helft werd het bonuspunt al heel snel binnengehaald voor de 4e try toen Roy van Rijn met zijn voet een interceptie maakte en de bal daarna naar voren schopte. De bal kwam net over de goal-lijn en hij was er zelf als eerste bij om de try te scoren. David Dekker hield bij zijn conversie zijn 100 % score en Alkmaar ging met 28-0 aan de leiding.

Maar de tegenstander wist terug te komen. Na een gewonnen 5 yards scrum werd het Alkmaarse pack terug gezet en Rutger Hofman wist de aanval met een try af te ronden. Na de conversie van Anton Albers was de achterstand verkleind tot 28-7.

Maar Alkmaar was weer wakker en winger Jeroen Wiebes maakte een mooie break, werd getackeld, wist toch zelf weer de bal te veroveren en rondde de aanval met een try in de hoek van het veld. De uiterst moeilijke conversie werd de enige misser vandaag van David Dekker.

Hierna liet “Man of the Match” Barney Earl 2 keer achter elkaar zien dat hij maar weinig ruimte nodig heeft om uit te breken en razendsnel is. Met zijn 2 geconverteerde try’s was de voorsprong van Alkmaar inmiddels opgelopen naar 47-7.

Maar het laatste woord was voor de Pickwick Players. In de slotseconde van de wedstrijd scoorde Romar Heze een fraaie try uit een slim genomen 5 yards strafschop waarmee hij de eindstand bepaalde op 47-12.

Het was een goede dag voor Alkmaar. Ook het 2e team won met ruime cijfers en wel met 57-5 van Waterland uit Purmerend. De Dames maakten het wat spannender en wonnen uit met 10-12 van Dwingeloo.

 

Arie van Ringelesteyn.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *