Zaterdag 4 februari Mini’s Alkmaar uit tegen Haarlem 1 – Hawks en AAC/Zaandijk.

Deze zaterdag begon zonnig en alles zag er goed uit, op Teamers waren niet veel spelers aangemeld maar dat kon de pret niet drukken.
Aangekomen in Haarlem bleek snel dat er toch meer spelers aanwezig waren dan we gedacht hadden en konden we bijna met een volwaardig team spelen.
De eerste wedstrijd verliep niet heel soepel, AAC/Zaandijk ging meteen vol gas in de aanval en Alkmaar was even overrompeld door het snelle spel.
Hierdoor moest de Coach zijn spelers in de break even tactisch toespreken en ging Alkmaar meer de verdediging in en had AAC/Zaandijk meer moeite met doorbreken en scoren van een try.
Deze wedstrijd werd uiteindelijk verloren maar wel met een goed gevoel.

De tweede wedstrijd tegen Haarlem verliep beter, Coach Richard had zijn team goed gemotiveerd en Alkmaar ging meteen in de aanval. Hierdoor kwamen er snelle acties en werd er goed overgespeeld en kon Alkmaar meteen al hun eerste try maken.
Hier bleef het niet bij en Alkmaar werd nog gemotiveerder en kwam de tweede try vrij snel achter de eerste aan.
Na de derde try was er een break en kon de Coach zijn team weer even toespreken. Terwijl hij dat deed kregen zijn sterspelers een sinaasappeltje voor de energie en kon het spel weer hervat worden en was Alkmaar niet meer houden.
Uiteindelijk werd het 6-0 voor Alkmaar en was het team niet meer te houden.

Ook de derde wedstrijd tegen Hawks werd meteen gespeeld zonder rustperiode en dat was voor Alkmaar wel goed, Alkmaar begon meteen met een try en was niet meer te stoppen.
Er werd goed overgespeeld en de captain zette zijn team goed neer waardoor er snel spel hervatting was.
Ook deze wedstrijd werd door Alkmaar gewonnen met een voor mij onbekende uitslag.

Volgens de kinderen en hun begeleider (ik) zijn de overwinningen te danken aan het goede spel van Alkmaar, de heerlijke sinaasappeltjes en peptalk van hun Coach.
Dus ik bedank Haarlem voor de sinaasappels, Coach Richard voor de peptalk en natuurlijk onze jeugd voor het mooie spel.

Dennis Tillema (teammanager Mini’s)Rugby 4-2-2017 30

Rugby 4-2-2017 27

Rugby 4-2-2017 19

Rugby 4-2-2017 18

Rugby 4-2-2017 15

Rugby 4-2-2017 12

Rugby 4-2-2017 9

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *