Winters weekend met slechts 1 wedstrijd die door ging.

Het was een prachtig winters weekend, waarin volop genoten kon worden van de verse sneeuw.

Had wel tot gevolg dat de meeste wedstrijden werden afgelast, op eentje na; die van het 1ste team in Den Haag ging wel door op het kunstgrasveld van de residentie. Onze mannen hielden stand tot half-time (8 – 8), maar gingen in de 2de helft roemloos ten onder. Dit was dus een wel hele koude sneeuwdouche voor ze. En dit impliceert dat er nog veel werk aan de winkel is en vanaf nu alleen de volle winst nog telt, willen we wat blijven betekenen in de kampioensrace. Maar liefst 5 teams maken hier nog kans op en daarvan komen wij er nog 3 tegen. Dus de ruggen recht en de focus op vooruit !!

Den Haag                                                                                                                          zondag 12 februari 2017

Alkmaarse Rugby Club gaat één helft gelijk op tegen Den Haag.

Doordat Den Haag een kunstgrasveld heeft kon, nadat de sneeuw van het veld geveegd was, de wedstrijd gewoon gespeeld worden. Het was wel koud maar dat deert een rugbyspeler niet. Één helft ging de strijd gelijk op met een ruststand van 8-8, maar in de 2e helft had Alkmaar een paar keer pech en was Den Haag beter en Alkmaar verloor uiteindelijk met een lichtelijk geflatteerde 41-8 eindstand.

Al de eerste de beste mogelijkheid om de score te openen werd door Alkmaar aangepakt. Scheidsrechter Jeroen Jacobi kende Alkmaar een strafschop toe na off-side van Den Haag. De Alkmaarse kicker David Dekker had geen moeite om de bal tussen de palen te schieten en Alkmaar ging met 0-3 aan de leiding. Later probeerde hij het nog 2 keer maar de afstand was iets te groot.

Alkmaar wist deze voorsprong lang vast te houden, maar pas in de eindfase van de eerste helft kon Den Haag een aanval van Alkmaar onderbreken. Met een verre kick naar voren werd Alkmaar in de verdediging gedrongen en uiteindelijk maakte Jos van der Assen de aanval met een try in de hoek af. De moeilijke conversie ging naast de palen waardoor de stand beperkt bleef tot5-3.

Maar Alkmaar kwam weer terug en uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval wist “man off the match” Shane den Heijer een try in de hoek van het veld te drukken. De moeilijk conversie werd maar nipt gemist, maar Alkmaar ging opnieuw met 5-8 aan de leiding. Alkmaar leek met een voorsprong de rust te halen, maar in de laatste seconde van de eerste helft werd een domme strafschop weggegeven die dankbaar tussen de palen werd geschoten voor een 8-8 gelijke stand.

Even wist Alkmaar nog stand te houden in de tweede helft, maar na een gewonnen scrum wist de Haagse nummer 8 Abdelhak Chamali met een lange sprint de goal-lijn te halen en een geconverteerde try te scoren. Even later was het weer raak. Jos van der Assen liet zij 2e try aantekenen na een lange sprint langs de zijlijn. Tobias Geurts haalde voor Den Haag het bonuspunt binnen toen hij na een door Alkmaar gewonnen line-out de bal fortuinlijk in zijn handen kreeg en 27-8 liet aantekenen.

Alkmaar leek nog even op te leven maar Douwe Huizer boorde alle illusies van Alkmaar de grond in en met 2 try’s liet hij de eindstand van 41-8 op het scorebord noteren.