Senioren pakken de volle winst

Weinig jeugdrugby afgelopen weekend i.v.m. de Voorjaarsvakantie. Alleen de Colts hebben gespeeld in Delft en die verloren met 3 – 74.

Zondag pakten alle Seniorenteams de volle winst, inclusief bonuspunten. De Foeste Moiden wonnen in Schagen van hun opponenten uit Amersfoort met 31 – 22.

Alkmaar 2 veegde het veld aan met Haarlem 3 en wonnen met 50 – 7. Door deze winst staan ze nu op de koppositie in de 4e Klasse Noord-West.

Alkmaar 1 speelde een puike wedstrijd tegen The Pink Panthers 1 en wonnen met 31 – 15. In deze 2e Klasse Noord blijft het erg spannend met 5 teams die nog kans maken op het Kampioenschap.

Alkmaar                                                                                                                            Zondag 19-02-2017

 

Overtuigende winst Alkmaarse Rugby Club op de Pink Panthers.

In een toch wel spannende wedstrijd tussen de Alkmaarse Rugby Club en de Pink Panthers uit Driebergen trok de thuisploeg uiteindelijk toch aan het langste eind en won met 31-15 na een ruststand van 12-0.

De wedstrijd zat lange tijd op slot en geen van beide partijen kon een doorbraak forceren. Pas na ruim een half uur spelen leek Alkmaar de score te kunnen openen toen scheidsrechter Harry van Oosterom een strafschop aan Alkmaar toekende na buitenspel van de Panthers. De Alkmaarse kicker David Dekker werd echter verrast door een speler van de tegenpartij die opliep. Dit is echter niet toegestaan en hij mocht het opnieuw proberen en schoot de makkelijke kick faliekant mis. Had het storen toch succes gehad.

In de laatste 5 minuten van de eerste helft wist Alkmaar eindelijk door te breken. Barney Earl wist door te breken, wist een paar tackles te ontwijken en met een lange sprint wist hij de goal-lijn te halen en een try te scoren.. De toch wel lastige conversie werd helaas door David Dekker gemist, maar Alkmaar ging wel met 5-0 aan de leiding. Dit kunststukje wist hij even later nog een keer te herhalen en na de makkelijke conversie ging Alkmaar met een 12-0 voorsprong de rust in.

Na 10 minuten werd de mooiste try van de wedstrijd gescoord. Winger Jeroen Wiebes wist met een driekwartlijn aanval door te breken en speelde “Man of the Match” Gijs Ammerlaan aan. Die wist verder door te breken en center Koen Bras maakte de aanval met een mooie try af. Ook de conversie van David Dekker ging tussen de palen en Alkmaar leek op een riante 19-0 voorsprong te staan.

Maar schijn bedriegt. De Panthers kwamen terug. Eerst was het Marcel Pater die uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een ongeconverteerde try in de hoek van het veld scoorde. Vervolgens was het Thomas Veenhof die een gaatje in de verdediging van Alkmaar vond en 19-10 liet aantekenen.

In ieder geval was Alkmaar weer wakker en flanker Edgar George wist na een serie goede aanvallen met zijn ongeconverteerde try het bonuspunt binnen te halen bij een 24-10 voorsprong.

Vlak hierna wist de Alkmaarse winger Jeroen Wiebes uit te breken en liep de voorsprong uit naar 31-10.

Maar in de slotfase wisten de Panthers toch weer terug te komen en Jeffrey Nuijten wist een gaatje te vinden in de Alkmaarse defensie en liet met zijn try 31-15 aantekenen. De tegenstander ging nog wel op jacht naar het bonuspunt en even later leek dat ook nog te gaan lukken maar Alkmaar wist de defensie gesloten te houden.

Het was een goed weekend voor Alkmaar. Medekoplopers verloren in de top waardoor Alkmaar weer naar de tweede plaats klom. Het 2e team won met 50-7 van Haarlem en de Dames wonnen met 31-22 van Eemland uit Amersfoort.

 

Arie van Ringelesteyn.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *