JAN KUIJPERS OVERLEDEN

 Vandaag pas ontving ik het bericht, dat afgelopen donderdag is overleden Jan Kuijpers, rugby’r van het eerste uur en medeoprichter van onze club.

Jan, was samen met Gerard, onlosmakelijk verbonden met het ontstaan en de geschiedenis van de Alkmaarse Rugby Club.Jan had zijn eerste rugby ervaring opgedaan in Amstelveen  bij NFC (nu ARC). Hij ging in 1970 naar Castricum om daar training te gaan geven aan de groep rugby liefhebbers in de duinen.

In 1973 verhuisde Jan naar Alkmaar en heeft samen met onze legendarische “Tuin” het initiatief genomen om ook hier een rugbyclub op te gaan richten. De Alkmaarse Rugby U.F.C. was een feit.Hij heeft de vereniging de eerste trainingsdiscipline bijgebracht, maar was in die beginjaren veel meer dan alleen een trainer en tevens de eerste voorzitter van onze club.

Tot op het laatst was hij bij de meeste thuiswedstrijden langs de lijn met zijn vrienden te vinden en de laatste keer was hij al een beetje aan het afscheid nemen.

Jan is overgebracht naar uitvaartcentrum Waerdse Landen in Heerhugowaard en neemt op zijn wens als een dierbare herinnering een rugbybal met zich mee.

Zondag kan van 16:00 tot 16:45u in Heerhugowaard afscheid van hem genomen worden. De crematie zal op dinsdag om 14:30u plaatsvinden in crematorium Waerdse Landen, Krusemanlaan 5 in Heerhugowaard.

Jan zou het mooi vinden als iedereen een losse bloem meeneemt om op zijn kist te leggen.

                                                           Bij voorkeur geen rozen.

 Wij wensen de familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

En om in Jan’s termen te blijven: “Jan, je reservetijd is op”.

                                                                                                                                 Namens het bestuur van de Alkmaarse Rugby U.F.C

 

 

 

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *