Uitslagen afgelopen weekend;

Zaterdag 18 maart: De T.B.M.’s hadden een verregende verzameldag in Hilversum. De Cubs & Junioren kwamen niet in actie. De Colts wonnen thuis in een spannende pot met 31 – 27 van Haarlem. Alkmaar 1 vertrok met een gehavend team naar Spakenburg en wonnen daar moeizaam met 25 – 14.

Zondag 19 maart: De Foeste Moiden verloren in het verre Deventer met 7 – 17 van The Pickwick Ladies. Alkmaar 2 speelde een gedegen wedstrijd in Amstelveen en wonnen met 32 – 5 van hun 3de team. Ze blijven daarmee op koers voor het Kampioenschap in de 4de Klasse. Zondag a.s. de beslissing in Naarden: ’t Gooi 3 vs Alkmaar 2. Kick-off: 14.30 uur. De winnaar van deze wedstrijd wordt Kampioen en promoveert naar de 3de Klasse. De bus vertrekt om 12.00 uur precies (denk om de klok, die gaat 1 uur vooruit; zomertijd!!).

Bunschoten                                                                                                                                    Zaterdag 18-03-2017

 

Krappe overwinning Alkmaarse Rugby Club op Spakenburg.

Met een door blessures gehavend team was er op zaterdag neer Spakenburg afgereisd en na een 7-13 ruststand werd pas in blessuretijd de winst veilig gesteld en kon Alkmaar met 14-25 winst naar huis terug keren.

De eerste punten stonden voor Alkmaar al snel op het scorebord. Een te hoge tackle werd door scheidsrechter Jonathan Clarke onverbiddelijk bestraft met een strafschop die dankbaar door David Dekker tussen de palen werd geschoten waarna Alkmaar op een 0-3 voorsprong stond. Even later kon David Dekker opnieuw scoren. Uit een vrij staande positie in het open spel ging hij ineens voor een drop-goal poging. Een variant die door Alkmaar zeer weinig gebruikt wordt maar hij was succesvol en Alkmaar ging met 0-6 aan de leiding.

Maar toen kwam Spakenburg opzetten. Er waren al een paar gevaarlijke aanvallen geweest die steeds door eigen fouten verprutst werden, maar na een half uur spelen was het wel raak. De driekwartlijn werd nu wel volledig uitgespeeld waarna Fernando Rijswijk de aanval met een geconverteerde try afrondde waarna de thuisploeg op een 7-6 voorsprong stond.

Op slag van rust kwam Alkmaar weer op voorsprong. Na een goed uitgespeelde driekwartlijn aanval kickte winger Joost Tempelaars de bal naar voren. Spakenburg kreeg de bal niet goed onder controle in het in-goal gebied waarna Joost Tempelaars de bal wist te veroveren en de try drukte. David Dekker bepaalde met zijn conversie de ruststand op 7-13.

Een kwartier na de spelhervatting kon Alkmaar de score weer verhogen. Alkmaar wist een scrum van Spakenburg te winnen en uit de scrum werd de bal doorgespeeld naar de nummer 8 Wytze Vader die met een schitterende break door de verdediging van Spakenburg wist te breken en een try scoorde. Met de conversie van David Dekker ging Alkmaar met 7-20 aan de leiding.

Maar Spakenburg kwam weer terug. Alkmaar zat in een dipje en moest herhaaldelijk aan de noodrem trekken. De laatste van deze serie strafschoppen werd heel snel gespeeld en met de geconverteerde try van Luuk Hopman kwam Spakenburg terug tot 14-20. Nu werd het echt spannend. Met slechts 6 punten voorsprong kon Alkmaar zich geen enkele fout permitteren. Met een op de palen genomen strafschop probeerde Alkmaar de marge aan de veilige kant te krijgen maar de strafschop werd gemist en het bleef razend spannend. In blessuretijd kreeg Alkmaar weer een strafschop te nemen en terwijl de trainer King Bala vanaf de zijlijn stond te roepen dat David Dekker de strafschop op de palen moest nemen, speelde hij de snel strafschop zelf en wist verrassend door de verdediging van Spakenburg te breken en met zijn ongeconverteerde try bepaalde hij de eindstand op 14-25.

 

Arie van Ringelesteyn.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *