Uitslagen afgelopen weekend:

Zaterdag 25 maart: De Junioren leden een pijnlijk verlies in Heerenveen, ze verloren met 15 – 12 van medekoploper Cl. Noord. De Cubs verloren thuis in de Play-offs met 10 – 22 van The Pickwick Players (zaterdag is de return in Deventer).

Zondag 26 maart: De Foeste Moiden wonnen met 36 – 20 van Greate Tryn en herstelden zich daarmee van hun verliespartij vorige week. Alkmaar 2 won in een bloedstollende partij met 20 – 23 van ’t Gooi 3 in Naarden en werden daardoor Kampioen van de 4de Klasse Noord-West. Een hele knappe prestatie; gefeliciteerd mannen !! Een gehavend 1ste team (12 blessures) was kansloos tegen Haarlem 1 en verloren thuis met maar liefst 17 – 62. De doelen zullen hierdoor enigszins bijgesteld moeten worden.

 

Duur verlies Alkmaarse Rugby Club tegen Haarlem.

 

De kampioens aspiraties van de Alkmaarse Rugby Club moeten na vandaag grondig bijgesteld worden. Door de vele blessures stond er een gehavend team in het veld terwijl Haarlem op volledige oorlogs sterkte was. Bij de rust stond Alkmaar al met 5-27 achter en na de volle speeltijd stond er 17-62 op het scorebord.

Al binnen 5 minuten stonden de 1e punten voor Haarlem op het scorebord. Uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval wist center Jasper Brouwer de goal-lijn te halen en met zij ongeconverteerde try liet hij 0-5 noteren.

Pas halverwege de 1e helft wist Haarlem opnieuw te scoren. De bal werd over de verdediging van Alkmaar geschoten en de bal kwam in het ingoal gebied van Alkmaar terecht waarna Sam Carter als eerste bij de bal was en 0-10 liet aantekenen. Haarlem was nu los en met een doorbraak langs de zijlijn wist Jasper Brouwer opnieuw door te breken en wist met zijn ongeconverteerde try de stand te bepalen op 0-15. Het bonuspunt werd even later door Wim Nieland binnengehaald toen na een uitgespeelde driekwartlijn aanval hij een try in de hoek van het veld scoorde. De kicker van Haarlem was nu ingeschoten want na 3 relatief makkelijke gemiste conversies werd deze uiterst moeilijke conversie wel tussen de palen geschoten en Alkmaar keek tegen een 0-22 achterstand aan.

Haarlem wist nog verder uit te lopen naar 0-27 via een try van Michael Heinsen voordat Alkmaar eindelijk wat terug kon doen. Vorige week lukte het David Dekker om weer eens na lange tijd een drop-goal te scoren en hij dacht het nu weer te proberen, maar deze keer mislukte het. De bal stuiterde echter op een rare manier weer terug en fortuinlijk recht in de handen van de goed doorgelopen center Mats Wester die de bal dankbaar achter de goal-lijn drukte. De makkelijke conversie werd helaas door David Dekker gemist waarmee de ruststand van 5-27 was bereikt.

De rust leek Alkmaar goed gedaan te hebben want met een goede serie aanvallen werd Haarlem goed onder druk gezet. Nanko Molenaar maakte de break waarna Jasper Paauw de aanval met een try afrondde. De moeilijke conversie werd helaas door David Dekker gemist, maar de achterstand was terug gebracht naar 10-27 en er leek wat hoop te gloren.

Die hoop werd al snel de bodem ingeslagen en Haarlem nam het veldoverwicht weer geheel over en langzaam maar gestaag liep de score voor Haarlem op naar uiteindelijk 10-62 voordat Alkmaar in de slotfase weer wat terug kon doen.

De bal werd over de verdediging van Haarlem gekickt waarna Haarlem de bal niet onder controle kreek. De goed opgelopen Alkmaarse flanker Wytze Vader kreeg de bal te pakken en wist in de tackle een try te scoren. De conversie van Mats Wester betekende een 17-62 eindstand. Alkmaar probeerde nog voor het bonuspunt te gaan maar dat mocht niet meer lukken.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *