Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 16 sept: De Benjamins & Mini’s waren op bezoek bij A.A.C. in A’dam en speelden daar wedstrijdjes tegen de gastclub, Den Helder en Haarlem 2. De wedstrijd van de Cubs thuis tegen Gouda was afgelast, vanwege de overvloedige regenval de laatste dagen; het veld stond s’ochtends compleet blank en met de vooruitzichten van die dag, werd besloten om de wedstrijd te cancellen. Zal opnieuw ingedeeld worden door de competitieleider. Junioren 1 was vrij, en Junioren 2 ging op bezoek bij de Haagsche 3; die hadden jammer genoeg niet voldoende spelers beschikbaar, dus werd er besloten op te delen, volgens de gewoontes van onze sport en de wedstrijd werd reglementair gewonnen met 30 – 0. De Colts kwamen niet in actie tegen DIOK, want het veld in Leiden was ook veranderd in waterplas.

Zondag 17 sept: De Foeste Moiden ontvingen hun opponenten uit Grün, The Lady Bears, in Schagen en verloren met 12 – 41. Heren 2 was op bezoek in Sassenheim bij The Bassets 2 en kregen een effectief lesje in samenspel en tackelen; kansloos verlies van 90 – 0. Heren 1 ging met een stevig uitgedunde selectie naar Naarden voor hun wedstrijd tegen ’t Gooi 2 en zorgden bijna voor een suprise.

 

Naarden                                                                                                                           Zondag 17-09-2017

 

Rugby Club ’t Gooi in tweede helft langs Alkmaarse Rugby Club.

 

In de 2e wedstrijd van het nieuwe seizoen gingen de rugbyers van Alkmaar na een 3-15 voorsprong in de rust in de 2e helft met 20-15 ten onder. ’t Gooi maakte in de 1e helft aardig wat fouten waar Alkmaar van kon profiteren en in de 2e helft was dat precies andersom.

Alkmaar startte sterk en al in de 1e minuut wist 2e rijer en “Man off the Match” Roy van Rijn een break van Mickey Verhofstad in een try om te zetten. Ook de conversie van David Dekker ging tussen de palen en Alkmaar stond op een onverwachte 0-7 voorsprong.

Maar ’t Gooi kwam snel terug. Na een hoge tackle kende scheidsrechter Erwin Huiskamp een strafschop toe en die werd feilloos tussen de palen geschoten waarmee de achterstand teruggebracht was tot 3-7.

Alkmaar bleef aandringen en een mooie uitbraak van Edgar George leek een try op te leveren maar volgens de scheidsrechter was er echter voorwaarts gespeeld en de try werd afgekeurd. Vlak hierna was het echter wel raak. Na off-side van ’t Gooi werd een strafschop toegekend die dankbaar door de Alkmaarse kicker David Dekker tussen de palen werd geschoten en de voorsprong was uitgebouwd naar 3-10.

In de slotfase van de 1e helft zette Alkmaar een hele serie goede aanvallen op. Uiteindelijk brak Roy van Rijn door en in de tackle speelde hij de bal door naar hooker Job Dekker die op de goallijn werd getackeld maar hij kon toch de try scoren. Doordat Davey Vrijhoef de conversie nipt miste bleef de ruststand steken op 3-15.

Alkmaar dacht de 2e helft op dezelfde manier aan te kunnen pakken, maar dat pakte even anders uit. Al in de 4e minuut profiteerde routinier Gerrit Marcus van een foutje in de verdediging van Alkmaar en brak door en na een enorme sprint wist hij een try te scoren. Ook de conversie ging tussen de palen waarmee de achterstand was teruggebracht naar 10-15. Verder werden alle conversies en strafschoppen vandaag door ’t Goot gemist.

Alkmaar had nog even een opleving en het tij leek te kenteren maar halverwege de 2e helft ging het in 5 minuten helemaal mis voor Alkmaar. Winger Terrel Clarke wist 2 maal door te breken na goed voorbereidend werk van Gerrit Marcus waarna de eindstand van 20-15 op het scorebord stond.

Met een schamel puntje voor de moeite werd terug gereisd naar Alkmaar.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *