Uitslagen afgelopen weekend:

Zaterdag 23 september: De T.B.M.’tjes hadden een verzameldag in Den Helder en speelden wedstrijdjes tegen de Haarlemmermeer Hawks, Haarlem 2 en de Gastclub. De Cubs speelden uit in Sassenheim tegen The Bassets, waar de wedstrijd eindigde in een puntenrijk festijn en de thuisclub aan het langste eind trok met 55 – 52. Junioren 1 speelde uit in Purmerend en veegde de kunstmat aan met Waterland; ze wonnen met maar 101 – 0. Junioren 2 speelde thuis tegen het Cluster CAZA en in een hele leuke wedstrijd wonnen ze met 52 – 31. De Colts boekte hun eerste overwinning; tegen The Dukes 2 werd er met 60 – 14 gewonnen.

Zondag 24 september: De Foeste Moiden verloren in Hoorn met 18 – 29 van Greate Tryn. Heren 2 trad thuis aan tegen ’t Gooi 3. Vorig seizoen maakte deze 2 teams nog de dienst uit in de 4de Klasse. Toen trok Alkmaar aan het langste eind met het Kampioenschap, maar nu waren de Gasten de baas en werd het 19 – 46 voor ’t Gooi. Heren 1 boekte een goede reguliere overwinning thuis tegen The Big Bulls uit Almelo; het werd 53 – 24 voor Alkmaar.

Alkmaar                                                                                            zondag 24 september 2017

 

Overtuigende winst Alkmaarse Rugby Club op Almelo.

 

Na het nipte verlies vorige week tegen ’t Gooi wonnen de Alkmaarse Rugbyers vandaag overtuigend met 53-24 van de Rugby Club the Big Bulls uit Almelo na een ruststand van 24-5.

Al in de eerste minuut konden de eerste punten op het scorebord genoteerd worden. De Bulls mochten ingooien in de line-out waar Wytze Vader de bal wist te roven. Via scrum-half Sylvester Reimers ging de bal de driekwartlijn waarna Mickey Verhofstad de aanval met een try afrondde. Ook de conversie van David Dekker ging tussen de palen waarna Alkmaar met 7-0 aan de leiding ging.

Na deze snelle openings score stokte het ongeveer een kwartier voordat de volgende punten genoteerd konden worden. Alkmaar had een strafschop toegekend gekregen van de uitstekend leidende scheidsrechter Tim Heere uit Purmerend. Er was enige verwarring onder de spelers van Alkmaar over hoe het spel te hervatten maar uiteindelijk werd een schot op de palen genomen door David Dekker die hiermee de voorsprong op 10-0 bracht.

Alkmaar had nu de smaak te pakken en de volgende try liet zich al snel aantekenen. Na een goede break van Mickey Verhofstad en Koen Bras wist scrum-half Sylvester Reimers de aanval met een try tussen de palen af te ronden. Na de makkelijke conversie stond er al 17-0 op het scorebord.

Maar de Bulls kwamen terug. Uit een uitgespeelde driekwartlijnaanval wist uiteindelijk Tammo Fraats een ongeconverteerde try te scoren waarmee hij de achterstand terug bracht tot 17-5.

Wytze Vader bepaalde uiteindelijk de ruststand op 24-5 toen hij doorbrak langs de zijlijn en met zijn door David Dekker geconverteerde try de rust inging.

Ook in de tweede helft ging Alkmaar voortvarend van start. De voorwaartsen pushten de scrum over de goal-lijn waarna scrum-half Sylvester Reimers de bal uit de scrum plukte en een ongeconverteerde try scoorde.

Maar weer kwamen de Bulls terug. Full-back Bert Dekker ging goed mee als extra man in een driekwartlijnaanval en hij wist de aanval met een try af te ronden.

Maar Alkmaar nam het stokje weer over en bij de volgende aanval nam David Dekker de try plus de conversie voor zijn rekening waarmee hij de voorsprong naar 34-10 bracht.

Maar de Bulls waren niet weggespeeld en opnieuw was het full-back Bert Dekker die een geconverteerde try wist te scoren bij een stand van 34-17.

Maar Alkmaar was gewoon te sterk en via try’s van Wytze Vader, Kristiaan Koop en Jasper Paauw liep Alkmaar uit naar 53-17.

Maar de laatste score was voor de Bulls en daar waren ze heel blij mee. Met de geconverteerde try van Ara Semerdjian werd het bonuspunt op de valreep binnengehaald en was de eindstand bepaald op 53-24.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *