Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 21 oktober; De T.B.M.’s hadden een Verzameldag in Amstelveen, samen met Den Helder, Haarlem 2 en uiteraard Amstelveen. De Cubs & Junioren waren vrij i.v.m. de Herfstvakantie. De Colts zetten hun zegereeks voort, door in Leiden te winnen van DIOK 2 met 0 – 81.

Zondag 22 oktober; De Foeste Moiden boekten een nuttige winst in Doetinchem, winst op The Wild Pigs met 20 – 40. Heren 2 was afgelast; door de overvloedige regenval was het veld in Zaandijk onbespeelbaar; de wedstrijd omdraaien was ook geen optie. Heren 1 ging ten onder in en tegen Haarlem. De 1ste helft ging nog aardig gelijk op, maar de 2de helft was de koploper duidelijk de meerdere. Erger was het bijkomend feit dat we de Hoofdstad verlieten met 8 vervelende blessures.

Haarlem                                                                                                                            zondag 22 oktober 2017

 

Alkmaarse Rugby Club in tweede helft kansloos tegen Haarlem.

 

Na een aanvankelijk gelijk opgaande wedstrijd in Haarlem ging het in de tweede helft na een ruststand van 10-0 helemaal mis en moest de Alkmaarse Rugby Club diep het hoofd buigen en verloor uiteindelijk met 41-7. Wat echter nog veel erger is, is dat Alkmaar huiswaarts keerde met een groot aantal blessures.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Haarlem had het veldoverwicht, maar Alkmaar verdedigde zeer sterk en was weer eens ouderwets machtig in de scrum, maar toch was na 10 minuten de eerste score voor Haarlem. Na een goede driekwartlijn aanval wist uiteindelijk Kai Clement langs de zijlijn door te breken en met zijn ongeconverteerde try zette hi Haarlem op een 5-0 voorsprong.

Daarna ging de strijd weer een lange tijd gelijk op totdat in de eindfase van de eerste helft de Alkmaarse defensie verschalkt werd met een slim kickje over de Alkmaarse defensie waarna Michael Heinsen als eerste bij de bal was en met zijn ongeconverteerde try 10-0 liet aantekenen. Bij de laatste aanval van de eerste helft leek Alkmaar eindelijk te kunnen scoren, maar Jasper Pauw kwam echter enkele centimeters tekort en scheidsrechter Jonathan Clark floot af voor de rust.

Alkmaar ging met goede hoop de tweede helft in, maar al snel wist Haarlem opnieuw te scoren. Uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval wist opnieuw Michael Heinsen te scoren. Ook de conversie ging tussen de palen waarna Alkmaar tegen een 17-0 achterstand aankeek. Toen 10 minuten later het bonuspunt door Luke Mc Creath werd binnengehaald was de achterstand al opgelopen naar 24 0.

Oud Alkmaar speler Barney Earl ging even later op volle snelheid langs de Alkmaarse defensie en scoorde een try in de hoek en bracht de stand op 29-0 voordat Alkmaar eindelijk de 0 van het scorebord kon halen. Full-back Mickey Verhofstad ging mee in de aanval waarna center Edgar George de break maakte en de bal doorspeelde naar “Man off the Match” Mickey Verhofstad die de aanval met een door Pieter van Duijn geconverteerde try afrondde en de achterstand terug bracht naar 29-7.

Even leek het tij gekenterd te zijn maar Barney Earl nam zijn team bij de hand en sprintte weer ouderwets richting goal-lijn waar hij scrum-half Ricardo Schneider in staat stelde om de aanval met een try af te ronden. Even later stuiterde de kleine man op een ongelooflijke wijze opnieuw door de Alkmaarse defensie en bepaalde de eindstand op 41-7, waarna Alkmaar gehavend huiswaarts keerde.

 

Arie van Ringelesteyn.

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *