Uitslagen afgelopen weekend

Het was een prima weekend voor de club; bijna alle teams die in actie kwamen dit weekend wisten te zegevieren. Alleen de Cubs leden een nipte nederlaag in en tegen Haarlem van 35 – 26. De Junioren 1 wonnen van Castricum met 66 – 24 en Junioren 2 overklaste het Cl. Rijnmond met 60 – 24. De Colts wonnen van Haarlem met 33 – 10. Heren 2 pakte een knappe overwinning thuis tegen Waterland 2 met 19 – 17. En Heren 1 wonnen na een prima slotfase van Amstelveen 2 met 34 – 12.

 

Alkmaarse Rugby Club in slotakkoord overtuigend langs Amstelveen.

 

In een uiterst spannende en gelijk opgaande wedstrijd tussen Alkmaar en Amstelveen besliste Alkmaar pas in de laatste 5 minuten de wedstrijd en won toch nog met een ruime 34-12 overwinning na een 10-5 ruststand.

In de beginfase van de wedstrijd kon Alkmaar de score openen toen invalscheidsrechter JanWillem Adriaanse uit Tilburg een strafschop toekende nadat een tegenstander de bal vasthield op de grond. Door de harde wind mistte Pieter van Duijn echter de strafschop.

Halverwege de eerste helft wist Amstelveen echter de eerste punten op het scorebord te krijgen. Een 5 yards scrum vlak voor de goal-lijn van Alkmaar werd door Alkmaar gewonnen, maar de bal kwam los te liggen achter de scrum en de Amstelveense flanker Michael Kamp lette even wat beter op dan welke dan ook van Alkmaar. Hij pikte de bal op en dook over de goal-lijn en scoorde met zijn ongeconverteerde openingstry 0-5.

Pas in de slotfase van de eerste helft wist Alkmaar langszij te komen. Eerste werd er nog een strafschop gemist door David Dekker maar toen kenterde het tij. Amstelveen nam een 22 meter drop-out die keurig door “Man of the Match” Jasper Pauw werd gevangen waarna hij een niet te stuiten opmars begon dwars door de defensie van Amstelveen heen. Links en rechts hand-offs uitdelend wist hij de achterlijn te halen en met zijn ongeconverteerde try in de hoek van het veld was de stand gelijk getrokken naar 5-5. Vlak hierna wist Pieter van Duijn met een perfecte dummy de tegenstanders op het verkeerde been te zetten en de break te forceren waarna hij center David Dekker wist af te spelen die de aanval met een ongeconverteerde try afrondde en de ruststand bepaalde op 10-5.

De tweede helft begon goed. Al snel kreeg Amstelveen een 5 yards scrum te nemen, maar Alkmaar wist de bal te winnen. De Alkmaarse voorwaartsen pushten de scrum over de goal-lijn waarna good old Marc Obdam de try wist te scoren. Pieter van Duijn tekende voor de conversie waarna Alkmaar met 17-5 aan de leiding ging.

Maar diep in de tweede helft kenterde het tij. Colin Malcolm wist de bal in de line-out te vangen en vond een gaatje in de Alkmaarse defensie en scoorde een geconverteerde try en de Alkmaarse voorsprong was geslonken naar 17-12.

Alkmaar leek de strijd te gaan verliezen en werd zwaar onder druk gezet, maar bezweek gelukkig net niet, maar het scheelde weinig. In de laatste 5 minuten besliste Alkmaar de wedstrijd. Eerst wist Christiaan Koop uit te breken en met een lange sprint over ¾ van het veld wist hij een door David Dekker geconverteerde try te scoren en hiermee het bonuspunt binnen te halen. De volgende minuut was het weer raak. Nu was het Mickey Verhofstad die wist uit te breken en met een enorme showduik scoorde een try in de hoek van het veld. Vlak voor tijd bepaalde flanker Shane den Heijer de eindstand op 34-12 na zijn try tussen de palen. De makkelijk conversie werd nog door Pieter van Duijn tegen de lat geschoten, maar dat maakte al niets meer uit.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *