Prima uitslagen afgelopen weekend

Bijna alle teams, uitkomend in de vaderlandse competitie, pakten dit weekend de volle winst. Alleen de Heren 2 waren kansloos tegen Rush 1; ze verloren met 57 – 7 in Schagen. De Colts speelden hun laatste poulewedstrijd in de 1ste fase thuis in Alkmaar, wonnen ze overtuigend met 72 – 0. Ook de Junioren speelden hun laatste poulewedstrijden; Junioren 2 in Hoofddorp tegen de Haarlemmermeer Hawks en wonnen nipt met 39 – 41. Junioren 1 won dik in Naarden tegen ’t Gooi 2 met 0 – 113. Beide teams ongeslagen in hun poule en daardoor met stip bovenaan geëindigd. Eind deze maand komt de indeling voor de 2de fase. De Cubs speelden thuis een hele goede wedstrijd tegen het Haagsche R.C. 2. Prima teamspel leidde tot een overwinning van 49 – 22. Was heel leuk om te zien hoe ze steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Was tenslotte tegen de nr. 2 uit de poule. Volgende week nog een inhaalwedstrijd thuis tegen R.F.C. Gouda en dan zit voor hun ook de 1ste fase er op. Zondag wonnen de Foeste Moiden heel dik van The Pickwick Ladies met 73 – 0. En Heren 1 deed dat in Deventer bij The Pickwick Players, ze wonnen met 33 – 63. Een puike pot, waarbij beide teams vol voor de winst en in de aanval gingen, maar onze mannen trokken aan het langste end.

Deventer                                                                                                                          zondag 12 november 2017

 

Alkmaarse Rugby Club wint met ruime cijfers in Deventer.

 

In een enerverende wedstrijd met vele try’s van beide teams was het uiteindelijk Alkmaar dat met ruime cijfers de winst naar zich toe trok en met 33-63 de eindstreep haalde na een ruststand van 14-27. Toch werd het halverwege de 2e helft nog even spannend toen Deventer in een sterke fase tot vlak bij Alkmaar kwam.

Alkmaar startte sterk en wist de eerste punten op het scorebord te krijgen toen full-back Mickey Verhofstad langs de zijlijn wist door te breken en met zijn ongeconverteerde try 0-5 liet aantekenen. Even later wist Cris Koop een break te maken en kon Roy van Rijn aanspelen die de aanval met een try afrondde. Ook de conversie van Pieter van Duijn ging tussen de palen waarna Alkmaar met 0-12 aan de leiding ging.

Maar de Pickwick Players uit Deventer wisten terug te komen. Na een slechte ingooi in de line-out van Alkmaar wist Sybren Wierda de bal te veroveren en door de verdediging van Alkmaar heen te breken en scoorde een geconverteerde try. Vlak hierna wist Deventer zelfs op voorsprong te komen toen, na een 5 yards scrum, Walter van Keulen (Ex Castricum) zijn eerste van drie try’s scoorde. Ook de conversie ging tussen de palen waarna de thuisploeg met 14-12 aan de leiding ging.

Maar Alkmaar veerde weer op en aanvoerder Wytze Vader gaf het goede voorbeeld en wist door het midden door te breken en met zijn ongeconverteerde try bracht hij Alkmaar weer op een 14-17 voorsprong en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. In de eindfase van de eerste helft won Alkmaar een scrum van Deventer en nadat de bal de driekwartlijn werd ingespeeld was het opnieuw Roy van Rijn die de aanval met een try afrondde. Shane den Heijer bepaalde uiteindelijk de ruststand op 14-27. De conversie van Pieter van Duijn werd tegen de paal geschoten.

In de tweede helft liep Alkmaar snel uit. Eerst wist “Man off the Match” Cris Koop door het midden door te breken en een ongeconverteerde try te scoren, waarna 2e rijer Jasper Pauw ook een lange sprint maakte en een try wist te scoren. De makkelijke conversie van David Dekker werd echter ook tegen de paal geschoten maar Alkmaar stond op een comfortabele 14-37 voorsprong. Dachten ze. Maar Deventer kwam weer terug. Eerst was het Danz Faamatuain uit Samoa die een try tegen de paal drukte die terecht door scheidsrechter Ad Wagemakers werd goed gekeurd waarna opnieuw Walter van Keulen een try drukte en de spanning terug bracht bij een stand van 28-37.

Alkmaar leek rijp voor de sloop, maar kwam toch weer terug. Eerst was het Pieter van Duijn die een break van Brian Koorn en Shane den Heijer met een ongeconverteerde try afrondde, waarna Deventer nog één keer opveerde toen Walter van Keulen met een try de achterstand terug bracht tot 33-42. Maar daarna was het over en uit voor de thuisploeg. In de eindfase van de tweede helft scoorde eerst Roy van Rijn nog een try waarna met 2 try’s van Cris Koop de eindstand van 33-63 werd bereikt.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *