Resultaten afgelopen weekend

In tegenstelling tot vorig weekend, toen alle teams op één na wonnen, wist er dit weekend nu maar één team de winst te pakken. Zaterdag waren de Cubs thuis kansloos tegen de kampioen van de 1ste Fase; Gouda ging met een dikke winst van 84 – 12 terug naar huis. De Foeste Moiden deden het uitstekend, zondag in Purmerend; ze wonnen van het Cl. Waterland/Den Helder/Haarlem met 37 – 27 en doen daarom goede zaken in de 2de Klasse. Heren 2 was thuis niet opgewassen tegen hun opponenten uit de Hoofdstad; ze verloren met 14 – 60 van A.A.C. 2. Wordt nog hard werken voor deze mannen om hun debuut in de 3de Klasse waar te maken. Heren 1 verloor nipt van het nog ongeslagen Castricum 2 met 22 – 25.

 

Alkmaar                                                                                                                            zondag 19 november 2017

 

Nipt verlies Alkmaarse Rugby Club in streekderby tegen Castricum.

 

In een uiterst spannende wedstrijd duurde de wedstrijd net te kort voor de Alkmaarse Rugby Club en verloor uiteindelijk nipt met 22-25 van de Castricumse Rugby Club na een ruststand van 8-25.

Castricum had in de eerste helft het voordeel van de harde wind en zette al snel Alkmaar onder druk en moest al snel aan de noodrem trekken. Na off-side van Alkmaar kende scheidsrechter Michael de Vries een strafschop toe aan Castricum die dankbaar verzilverd werd waarmee Castricum met 0-3 aan de leiding ging. Even later was het weer raak. Met een slimme kick werd de verdediging van Alkmaar omspeeld en de bal leek uit te gaan, maar met een sprong vanuit het speelveld wist de winger de bal nog voor hij de grond raakte weer naar binnen te schieten waarna Floris Bentman de bal wist op te pakken en met zijn geconverteerde try 0-10 liet aantekenen.

Maar ook Castricum moest een keer aan de noodrem trekken en na off-side van Castricum kon de Alkmaarse kicker David Dekker aanleggen en de achterstand verkleinen tot 3-10. Maar na onnodig balverlies van Alkmaar wist Castricum weer te scoren en Bob van Riet nam de ongeconverteerde try voor zijn rekening. In de eindfase van de eerste helft brak prop Bart Schermer door de verdediging van Alkmaar heen en met zijn geconverteerde try liet hij 3-22 aantekenen.

Hierna stokten de aanvallen van Castricum en Alkmaar begon het veldoverwicht over te nemen, waarna Shane den Heijer een break van aanvoerder Wytze Vader met een ongeconverteerde try afrondde. De ruststand werd bepaald op 8-25 door het benutten van een toegekende strafschop na off-side van Alkmaar. Dit waren meteen de laatste punten die Castricum wist te scoren.

Alkmaar had nu het windvoordeel maar kon er lange tijd niet echt gebruik van maken maar na een serie goede aanvallen wist uiteindelijk hooker Job Dekker door te breken en een geconverteerde try te scoren.

Bij een 15-25 achterstand ging Alkmaar de extra tijd in die toegekend was voor onderbrekingen voor blessure behandelingen en uiteindelijk lukte het dan toch. Een 5 yards scrum van Castricum werd against head door Alkmaar gewonnen waarna Jasper Pauw de bal wist op te pakken en over de goal-lijn dook om een try te scoren. Ook de conversie van David Dekker ging tussen de palen waarmee de achterstand was terug gebracht naar 22-25. Castricum was nu rijp voor de sloop en leek te bezwijken. Maar liefst 7 minuten extra tijd waren gespeeld toen de scheidsrechter aangaf: Last Play. Toen Castricum de bal in handen kreeg werd de bal ogenblikkelijk uitgeschoten waarmee de wedstrijd was beëindigd.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *