Matige resultaten afgelopen weekend

Alleen de Foeste Moiden deden het prima in Schagen; ze wonnen van Domcity Mokum met maar liefst 94 – 0. Heren 2 kwam niet in actie voor de Beker; geen 1ste rij en veels te kort spelers door uitjes, afzeggingen en blessures. Ze zullen dan ook niet verder ‘Bekeren’. Heren 1 had 2 tegenstanders afgelopen zondag, volgens de verslaggever:

Driebergen                                                                                                                      zondag 26 november 2017

 

Alkmaarse Rugby Club speelt tegen zichzelf en verliest.

 

De Alkmaarse Rugby Club moest uit spelen tegen de Pink Panthers uit Driebergen, maar speelde eigenlijk tegen zichzelf en verloor kansloos met 22-5 van de Panthers na een ruststand van 7-0.

Er zat weinig lijn in het spel en van een eenheid als team was al helemaal geen sprake. Er werd erg solistisch en erg nerveus gespeeld. Alleen de scrum en de line-out scoorden vandaag een dikke voldoende maar als je er dan vervolgens niets mee doet kom je alsnog geen steek verder. Toch leek Alkmaar in de openings fase de score te kunnen openen toen scheidsrechter John Nijman uit Deventer een strafschop toekende aan Alkmaar na off-side van de Pink Panthers. Kicker David Dekker kwam echter net iets te kort met zijn schot op de palen.

De strijd ging lange tijd gelijk op zonder dat één van de teams een doorbraak kon forceren. Totdat in de eindfase van de eerste helft de bal snel uit een ruck werd gehaald door de Panthers en doorgespeeld werd naar de nummer 8 Michel Eskes die wist door te breken en met zijn, door Jeffrey Nuijten geconverteerde, try voor de ruststand van 7-0 tekende.

In de tweede helft ging het op dezelfde manier verder. Beide teams konden aanvankelijk geen doorbraak forceren, totdat opnieuw de Panthers toesloegen. Er was weer eens een strafschop weggegeven door Alkmaar die door de Panthers snel werd genomen waarna Emile Bergeijk de aanval met een try in de hoek van het veld afrondde. Ditzelfde kunstje werd even later nog een keer herhaald waarmee Bart den Brink de voorsprong wist uit te breiden naar 19-0.

Hierna kon Alkmaar eindelijk iets terug doen. Shane den Heijer wist uit de verdediging uit te breken en met een lange sprint wist hij de goal-lijn te halen. Even leek het dat hij getackeld zou worden maar hij wist los te breken en zijn evenwicht te hervinden waarna hij alsnog een ongeconverteerde try scoorde en de 0 van het scorebord haalde met 19-5. De eindstand van 22-5 kwam op het scorebord na een benutte strafschop van Jeffrey Nuijten na holding van Alkmaar.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *