Uitslagen afgelopen weekend

Er is weinig gespeeld afgelopen weekend. T.B.M., Junioren 1, Colts en Heren 2 kwamen niet in actie vanwege afgelastingen. De Dames waren vrij dit weekend. Op zaterdag speelden alleen de Cubs, die verplaatst waren naar Castricum en het uitstekend deden. Ze wonnen met maar liefst 94 – 5 van het Cluster CAZA. De Junioren 2 waren verplaatst naar Haarlem en gingen roemloos ten onder met 0 – 105. Op zondag speelden alleen Heren 1 in Hoek van Holland, tegen The Hookers 2. In een gelijk opgaande match delfde ze uiteindelijk het onderspit met 36 – 21.

Hoek van Holland                                                                                                          zondag 17 december 2017

 

Alkmaarse Rugby Club in slotfase onderuit tegen de Hookers.

 

In een uiterst spannende en enerverende wedstrijd tegen de Hookers uit Hoek van Holland gingen de rugbyers van Alkmaar in de slotfase keihard onderuit en verloren uiteindelijk met 36-21 na een ruststand van 15-14.

Alkmaar startte goed en beide teams hielden elkaar goed in evenwicht maar het was Alkmaar dat de eerste punten op het scorebord wist te krijgen. Na een serie goede aanvallen kwam de bal uiteindelijk in de driekwartlijn terecht waarna aanvoerder Wytze Vader het goede voorbeeld gaf en door wist te breken en een try scoorde. Pieter van Duijn nam het schot op de palen ook goed waarna Alkmaar met 0-7 aan de leiding ging.

Maar de Hookers kwamen al snel terug in de wedstrijd. Na een misverstand in de communicatie was er enige verwarring waar Bas Muller handig gebruik van maakte en met zijn ongeconverteerde try de achterstand terug bracht tot 5-7.

Maar even later wist Alkmaar weer uit te lopen toen scheidsrechter Harry van Oosterom een straftry toekende nadat Alkmaar op onterechte wijze van scoren werd afgehouden en daarmee de stand bracht op 5-14. Het leek er even op alsof het een gelopen race was maar de Hookers veerden weer op en in de slotfase van de eerste helft was het eerst Jens van der Knijff en even later Quincy van der Stelt die met hun ongeconverteerde try’s de ruststand bepaalden op 15-14.

In het begin van de tweede helft kreeg Alkmaar al snel een strafschop te nemen om weer op voorsprong te komen , maar helaas ging het schot van de Alkmaarse kicker Pieter van Duijn net naast de palen. Na een kwartier was het toch de thuisploeg die weer wist te scoren en zo het bonuspunt binnenhaalde. Na een goede driekwartlijn aanval was het Gert Huis die de aanval met een geconverteerde try afrondde en zo een voorsprong van 22-14 op het scorebord zette.

Maar halverwege de tweede helft kwam Alkmaar weer opzetten en na een mooie break van “Man off the Match” Atuli Shanidze werd Pieter van Duijn gelanceerd die de aanval met een door hemzelf geconverteerde try afrondde en zo de achterstand wist te verkleinen tot 22-21.

Lang bleef deze spannende stand op het scorebord staan en Alkmaar leek de beste kansen te hebben om de overwinning binnen te hengelen, Maar iedere keer: Net Niet. Totdat in de laatste 5 minuten de thuisploeg 2 keer wist door te breken en met 2 try’s van Daniel Waas en Jens van der Knijff werd de eindstand van 36-21 bereikt.

 

Arie van Ringelesteyn

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *