Wisselende resultaten afgelopen weekend

Een koud en wisselvallig weekend was het met 4 verlies- en 3 winstpartijen. Zaterdag wonnen de Cubs van Den Helder met 71 – 15. Junioren 1 speelden hun eerste wedstrijd van de 2de Fase en wonnen in Hoek van Holland met 90 – 0 van The Hookers. Junioren 2 had geen kans in Hilversum en verloren met 113 – 0 !! De Colts kregen hun eerste verlies aan de broek, in Goes werd er verloren met 12 – 51 van Tovaal. Zondag reisden de Dames af naar Groningen voor the match tegen koploper Lady Bears en incasseerden een verlies van 0 – 31. Een incompleet Heren 2 reisden af naar Naarden (na 30 min. noncontested scrums) en kregen met maar liefst 0 – 157 hun grootste nederlaag te verwerken. Heren 1 deed goede zaken thuis tegen ’t Gooi 2 werd er gewonnen met 26 – 12 en zo namen ze revanche voor de uitwedstrijd die eerder dit seizoen nipt verloren werd. En meest belangrijkste, ze klommen maar liefst 4 plaatsen in de rangschikking, zo dicht staat dit bij elkaar.

Alkmaar                                                                                            Zondag 14 januari 2018

 

Goede start Alkmaarse Rugby Club na winterstop.

 

In een uiterst spannende en enerverende wedstrijd kwamen de rugbyers van Alkmaar eindelijk eens goed uit de winterstop en wonnen met 26-12 na een ruststand van 19-0. Of dit komt door de bezielende leiding van de nieuwe trainer(speler) Perry Klos zal in de toekomst moeten blijken.

Alkmaar ging goed uit de startblokken en leek al snel een voorsprong te kunnen nemen toen David Dekker van scheidsrechter Harry van Oosterom een strafschop mocht nemen op de palen na off-side van een speler van ’t Gooi, maar de bal ging helaas net naast de palen.

Even later was het wel raak. ’t Gooi was op dat moment de betere ploeg, maar Koen Bras maakte een schitterende interceptie en had een vrij veld voor zich en scoorde een try tussen de palen. Na de makkelijke conversie van David Dekker ging Alkmaar met 7-0 aan de leiding.

’t Gooi kon even later wat terug doen via een strafschop op de palen maar deze werd tegen de paal geschoten en de bal kwam weer in het veld maar Alkmaar kreeg de bal op een gelukkige wijze weer onder controle en het gevaar was geweken.

Na ruim een half uur spelen waarbij geen van beide teams een doorbraak konden forceren konden er eindelijk weer punten voor Alkmaar op het scorebord worden bijgeschreven. Een diepe kick van ’t Gooi in de verdediging van Alkmaar werd opgevangen door winger Roy van Rijn en met een lange sprint langs de zijlijn van bijna ¾ van het veld, diverse tackels omzeilend wist hij de achterlijn van het veld te halen en in de tackle wist hij een ongeconverteerde try te scoren waarmee hij de score op 12-0 bracht.

Vlak hierna wist Cristiaan Koop dit kunststukje te herhalen en ook met een lange sprint haalde hij de achterlijn. Deze conversie was een stuk makkelijker en David Dekker bepaalde hiermee de ruststand op 19-0.

In de 2e helft ging het lange tijd gelijk op maar ’t Gooi begon langzaam maar zeker het veldoverwicht over te nemen. De Alkmaarse verdediging hield lang stand maar in de 36 minuut van de 2e helft wist de tegenstander eindelijk te scoren. Na een lange reeks goede aanvallen was het uiteindelijk Gerrit Marcus die een gaatje wist te vinden in de hechte verdediging van Alkmaar en met zijn ongeconverteerde try de achterstand terug bracht op 19-5.

Maar Alkmaar kwam weer terug en wist het bonuspunt binnen te halen toen winger Jeroen Wiebes wist uit te breken en een try wist te scoren. Na de conversie van Pieter van Dijn stond er 26-5 op het scorebord.

’t Gooi veroverde weer het veldoverwicht maar er was voor hen nu gewoonweg niet meer genoeg tijd om de achterstand weg te werken, maar Marc Kranendonk wist met zijn geconverteerde try in blessuretijd de eindstand te bepalen op 26-12.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *