Volle winst voor alle teams in Alkmaar

Alle teams, uitkomend in de competitie, behaalde de volle winst afgelopen weekend. Zaterdag wonnen de Cubs dik van de Haarlemmermeer Hawks met 81 – 5. Junioren 1 won van Delft, die tot dan nog ongeslagen was, met 75 – 0. De Colts wonnen vervolgens van de Haagsche 2 met 80 – 24. Zondag veegden De Foeste Moidjes het veld aan met de meiden uit Dwingeloo; winst van maar liefst 112 – 5. Heren 1 wonnen van Zwolle 1 en haalden zo hun sportieve revanche, na de onterecht geclaimde uitwedstrijd. Schenden van een Gentlemen’s Agreement werd afgestraft met 33 – 5. En zo hadden we een prachtig stormachtig weekend met maar liefst 5 x de volle 5 punten……………… Helemaal Top !!!

Alkmaar                                                                                                                            zondag 28 januari 2018

 

Alkmaarse Rugby Club overtuigend langs Zwolle.

 

Op een stormachtige zondag trokken de rugbyers van Alkmaar overtuigend met 33-5 de winst naar zich toe na een ruststand van 14-5.

Toch keken de Alkmaarders al na 5 minuten tegen een 0-5 achterstand aan toen Zwolle bij hun eerste de beste aanval wist door te breken en het was Martijn Kneepkens die de aanval met een try in de hoek van het veld afrondde. De moeilijke conversie was mede door de harde wind nagenoeg onmogelijk zodat de schade beperkt bleef tot 0-5.

Alkmaar was in ieder geval nu wakker maar pas halverwege de eerste helft kon Alkmaar de eerste punten op het scorebord laten aantekenen. Cristiaan Koop kickte de bal over de verdediging van Zwolle heen en vele spelers van Alkmaar liepen goed op maar het was Roy van Rijn die de bal wist te veroveren en de try drukte. Aanvoerder David Dekker tekende voor de conversie en Alkmaar ging met 7-5 aan de leiding. Even later was het weer raak. Na een paar strafschoppen werd de bal doorgespeeld naar nummer 8 Wytze Vader die daarna op zijn typerende wijze door de verdediging van Zwolle slalomde en een try drukte. Ook deze conversie van David Dekker ging tussen de palen waarmee de ruststand bepaald was op 14-5.

Alkmaar had in de 2e helft het windvoordeel maar kon er aanvankelijk weinig mee doen. Pas na een kwartier kreeg Alkmaar een kans om de score uit te breiden toen een toegekende strafschop op de palen werd genomen maar deze ging helaas niet door de palen, maar even later was het wel raak. De bal werd na een gespeelde strafschop de driekwartlijn in gespeeld waar full back Roy van Rijn goed in was meegegaan als extra man en hij wist door te breken en een try in de hoek van het veld te scoren. De moeilijke conversie van David Dekker werd helaas gemist waardoor de score beperkt bleef tot 19-5.

In de eindfase van de wedstrijd werd het bonuspunt binnengehaald door center Edgar George toen de bal, na een gewonnen 5 yards scrum, de driekwartlijn werd ingespeeld en door de verdediging van Zwolle wist te breken. Ook de conversie van David Dekker ging tussen de palen waarna Alkmaar tegen een comfortabele 26-5 voorsprong aankeek.

Vlak voor tijd wist “Man off the Match” Shane den Heijer na een schitterende break fly-half Pieter van Duijn aan te spelen die de aanval met een geconverteerde try afrondde waarmee hij de

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *