De uitslagen van afgelopen weekend

Zaterdag wonnen de Cubs thuis van Haarlem 2 met 61 – 15. Junioren 1 veegde het veld aan tegen The Pink Panthers en wonnen met maar liefst 133 – 0. Het Cluster Junioren 2/Haarlem 3 verloren daarintegen met 5 – 85 van ’t Gooi 2. Colts verloren in Purmerend van het Cluster BRC/RCT/REL met 12 – 26. Zondag reisden De Foeste Moidjes af naar Leeuwarden en waren kansloos tegen Greate Tryn; ze verloren met 58 – 5. Heren 2 kreeg thuis ‘Rugbyles’ van Haarlem 2; 12 – 81. Heren 1 deed het beter in Almelo, in een spannende pot trokken ze tenslotte aan het langste end, met 22 – 24.

Almelo                                                                                                                               zondag 21 januari 2018

 

Alkmaarse Rugby Club In slotfase te sterk voor Big Bulls uit Almelo.

 

In een enerverende en in de slotfase uiterst spannend duel trokken de Alkmaarders uiteindelijk aan het langste eind en wonnen krap met 22-24 na een ruststand van 17-7.

Alkmaar startte sterk en zette vanaf de aftrap meteen een serie goede aanvallen op met goed samenspel van het hele team waarna uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval Koen Bras de aanval met een try afrondde. Ook de conversie van David Dekker ging tussen de palen en Alkmaar ging al in de beginfase met 0-7 aan de leiding.

Alkmaar dacht: Dit is kat in het bakkie. Maar zo makkelijk werd het niet. De Big Bulls kwamen terug en begonnen het veldoverwicht over te nemen en na een serie goede aanvallen wist winger Ara Semerdjian een aanval met een try in de hoek van het veld af te ronden. De conversie werd door de thuisclub gemist. Dit bleek later uiterst funest.

De Big Bulls begonnen nu alles op alles te zetten en Alkmaar werd langzaam maar zeker terug gezet. Uiteindelijk wist center Fokko Maning door te breken en een try te scoren. De makkelijke conversie ging tussen de palen en de thuisclub stond op een 12-7 voorsprong.

In de slotfase van de eerste helft wist de andere winger, Tammo Fraats, langs de zijlijn door te breken en een try te scoren. Ook deze conversie werd gemist waardoor de ruststand op 17-7 bleef steken.

In de tweede helft gingen beide teams lange tijd gelijk op zonder dat er punten op het scorebord konden worden bijgeschreven. Totdat de Bulls een cadeautje kregen. Een kick ver naar voren in de verdediging van Alkmaar kwam na een lucky bounce voor de voeten van een speler van de Bulls en hij kickte de bal verder naar voren over de goallijn van Alkmaar en winger Tammo Fraats was er als eerste bij om met zijn ongeconverteerde try het bonuspunt binnen te halen en de voorsprong voor de thuisploeg op 22-7 te zetten.

De race leek gelopen voor de thuisploeg maar Alkmaar rechte zijn rug en veerde weer op. Na een serie goede aanvallen wist aanvoerder David Dekker door te breken en hij wist Shane den Heijer aan te spelen die de aanval met een try afrondde. De conversie van David Dekker ging helaas naast de palen. Even later wist Shane den Heier opnieuw te scoren uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval. De conversie van David Dekker ging dit keer wel tussen de palen en met 22-19 was Alkmaar weer terug in de wedstrijd.

Na wat positie wisselingen kwam hooker Job Dekker op de wing terecht en dat bleek een goede keuze want niet lang hierna wist hij door te breken en met zijn ongeconverteerde try bracht hij Alkmaar op een 22-24 voorsprong. En toen kwam de slotfase en de thuisploeg zette alles op alles om de winst naar zich toe te trekken en Alkmaar leek te bezwijken. Met nog slechts 3 minuten op de klok trok Alkmaar aan de noodrem en scheidsrechter Andrew Stevens kende ogenblikkelijk een strafschop toe aan de Bulls. Dichtbij en recht voor de palen. Dit wordt een schot op de palen dacht iedereen, maar de Bulls leken de bal te willen spelen. Maar het spel en de tijd werden even stil gelegd. “Man off the Match” Atuli Shanidze had zijn oor er een beetje afgescheurd en dit vergde enige behandeling in het veld voor hij weer verder kon spelen. De strafschop werd inderdaad gespeeld. De kicker van de Bulls was zo onzeker over zichzelf, hij had al 3 conversies gemist, dat hij de makkelijke kick op de palen(Goed voor 3 punten en de winst) niet dorst te nemen en in de laatste 3 minuten wist Alkmaar de verdediging gesloten te houden en met de volle winst naar huis te keren.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *