Geen al te best weekend………….

Alleen de Cubs en Junioren 1 wonnen hun wedstrijd afgelopen weekend. De Cubs wonnen zaterdag met 62 – 43 van Cl. CAZA en de Junioren 1 zaterdag met 102 – 7 van The Oisterwijk Oysters en op zondag met 108 – 0 van Tilburg (was een naar voren verplaatste wedstrijd, want Tilburg is volgende week op trip). Junioren 2 verloor met 5 – 104 van The Hawks en de Colts verloren van de Rotterdamse R.C. met 12 – 62. Op zondag gingen de Foeste Moidjes ten onder in Deventer, ze verloren met 7 – 30 van The PIckwick Ladies. Heren 2 verloor in Purmerend met 22 – 73 van Waterland 2. En een incompleet Heren 1 was kansloos tegen Amstelveen 2, ze verloren met 10 -0 88.

Amstelveen                                                                                                                    zondag 25 maart 2018

Kansloze nederlaag Alkmaarse Rugby Club tegen Amstelveen.

 

De Alkmaarse Rugby Club was zondag met slechts 13 man (De ziekenboeg zit wel erg vol) afgereisd naar Amstelveen en toen ook al snel Davey Vrijhoef uitviel met een blessure moest Alkmaar met 12 man verder en wist dat het een kansloze wedstrijd zou worden. Amstelveen kon goed rekenen en de bal werd iedere keer de driekwartlijn ingespeeld en had daar dus gewoon mensen over. Alkmaar bleef de hele wedstrijd door alles op alles zetten om de score zo laag mogelijk te houden, maar kon niet voorkomen dat Amstelveen regelmatig een try scoorde. Langzaam maar gestaag liep Amstelveen uit en bij de rust stond er al 57-0 op het scorebord. De overigens zeer goed leidende scheidsrechter Louis van Gerwen uit Tilburg gaf aan de spelers van Alkmaar aan dat hij eigenlijk een straftry aan Alkmaar had moeten toekennen toen Wytze Vader op onterechte wijze van een score was afgehouden. Maar achteraf maakte dit niet echt wat uit in deze wedstrijd.

De 2e helft gaf aanvankelijk hetzelfde beeld tot de tussenstand van 71-0. Amstelveen had wat gas terug genomen en Alkmaar kon zowaar een paar goede aanvallen opzetten en kreeg een scrum te nemen 5 yards voor de goal-lijn van Amstelveen die gewonnen werd door Alkmaar. De Alkmaarse nummer 8 Wytze Vader pikte de bal uit de scrum en beukte zich het laatste stukje door de verdediging van Amstelveen en scoorde een try, waarmee hij de 0 van het scorebord veegde. De conversie van Pieter van Duijn ging helaas naast de palen.

Na weer een try van Amstelveen nam Pieter van Duijn een diepe kick-off die met een gelukkige stuit recht in de handen van de aanstormende winger Jeroen Wiebes terecht kwam die zo door kon lopen naar de goal-lijn en een ongeconverteerde try scoorde.

Daarna liep Amstelveen nog langzaam door tot de eindstand van 88-10 was bereikt.

 

Volgende week het Paasweekend waar we gewoon allemaal gezellige dingen gaan doen.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *