Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag deden de Cubs & Junioren 1 wat ze de hele competitie al doen; winnen! De Cubs wonnen in Haarlem met 39 – 47 en werden daardoor Kampioen van Poule D in de Shield-competitie. Met nog 1 wedstrijd te gaan a.s. zaterdag in Hoofddorp tegen The Hawks. Een geweldige prestatie van deze jonge talenten. De Junioren wonnen in Driebergen van hun opponenten The Pink Panthers met maar liefst 0 – 135. Ze zijn zo goed als zeker van het Kampioenschap in Poule A van de Plate en gaan daarmee strijden op zaterdag 12 mei, voor het overall Kampioenschap tegen The Bulldogs in Almere. Maar eerst hebben die ook nog 1 wedstrijd te gaan, a.s. zaterdag, uit in en tegen R.C. Delft. Junioren 2 was afgelopen zaterdag kansloos in en tegen ’t Gooi; ze verloren met 75 – 0. De Colts dolven thuis het onderspit tegen Tovaal uit Goes, ze verloren met 12 – 53.

Zondag deden De Foeste Moidjes het thuis erg goed tegen het Cluster uit Purmerend/Den Helder/Haarlem, ze wonnen met 64 – 12 en stelden daarmee hun 3de plaats zeker in de 2de Klasse. De Heren deden het minder, verloren beiden thuis. Heren 2 verloor met 7 – 71 van The Bassets 2 en Heren 1 verloor met 15 – 78 van The Pikckwick Players.

 

Alkmaar                                                                                                                                            Zondag 15-04-2018

 

Alkmaarse Rugby Club thuis kansloos tegen Deventer.

 

De heren van Alkmaar kampen op het ogenblik met een overvolle ziekenboeg en zondag moesten diverse spelers die eerst met het 2e team hadden meegespeeld nog een keer aan de bak om met het eerste mee te spelen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat beide teams met ruime cijfers werden verslagen. Het eerste team verloor uiteindelijk met 15-78 na een ruststand van 7-33 van de rugby club De Pickwick Players uit Deventer.

Deventer startte gelijk na de kick-off met een goede serie aanvallen en na ruim 10 minuten spelen wist Ayhan Koyuncu een doorbraak door het midden te forceren en een try te scoren. De conversie werd via de binnenkant van de paal ook binnen geschoten en Deventer ging met 0-7 aan de leiding. De tegenstander had al snel in de gaten dat zij de overhand hadden en langzaam maar gestaag werd er af en toe weer een try gescoord. Pas bij 0-19 wist Alkmaar eindelijk wat terug te doen. Na een serie goede aanvallen wist Alkmaar de tegenstander tegen de eigen goal-lijn te drukken. Uiteindelijk vond Koen Bras een gaatje in de hechte verdediging en wist de eerste try voor Alkmaar te scoren. Ook de conversie van David Dekker ging tussen de palen waarmee de achterstand was terug gebracht tot 7-19.

Alkmaar leefde even op, maar het duurde niet lang voor Deventer het bonuspunt voor de 4e try binnen haalde, waarna vlak voor de rust nog een try werd gescoord wat de ruststand bepaalde op 7-33.

Na de rust waren de eerste punten voor Alkmaar. De uitstekend leidende scheidsrechter Stephan Glaser kende Alkmaar een strafschop toe die door David Dekker tussen de palen werd geschoten, maar daarna was het constant Deventer dat de goal-lijn wist te vinden en langzaam maar zeker liepen zij uit tot 10-64 voordat Alkmaar weer wat terug kon doen. Een strafschop werd snel genomen en op aanvoerder Perry Klos gespeeld. Nadat hij getackeld was en er een ruck ontstond werd de bal hierna gespeeld op Shane den Heijer die wel de goal-lijn wist te halen en een try scoorde. De moeilijke conversie werd helaas gemist door David Dekker zodat de score bleef steken op 15-64.

Uiteindelijk liepen de Pickwick Players nog uit naar 15-78 waarna de scheidsrechter affloot voor de wedstrijd.

Enig lichtpuntje vandaag waren de Dames. De Foeste Moiden wonnen vandaag met 64-12 van hun tegenstander.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *