Heren verliezen laatste competitiewedstrijd

Hilversum                                                                                                                         zondag 6 mei 2018

 

Alkmaarse Rugby Club kan voorsprong niet vast houden tegen Hilversum.

Na een snelle en onverwachte voorsprong van de Alkmaarse Rugby Club kreeg Hilversum snel vat op de zaak en won uiteindelijk met 83-17 na een ruststand van 40-12.

Alkmaar wist eigenlijk al van te voren dat het geen kans maakte tegen het sterke Hilversum, maar ging na de kick-off toch furieus van start en wist zowaar Hilversum terug te dringen tegen de eigen goal-lijn. Een door de uitstekend leidende scheidsrechter Don Clarke toegekende strafschop werd vlak voor de goal-lijn over de zijlijn geschoten zodat Alkmaar zelf de line-out mocht nemen. Michael Vlaar wist de bal te veroveren en dook door de verdediging over de goal-lijn en scoorde de openings try van de wedstrijd. De moeilijke conversie werd helaas door David Dekker gemist maar Alkmaar ging geheel tegen de verwachting in met 0-5 aan de leiding. Binnen 5 minuten was het weer raak. Weer had Alkmaar een strafschop toegekend gekregen na een te hoge tackle van Hilversum. De bal werd snel genomen ,waarna Cristian Koop door de verdediging wist te slalommen en een try scoorde. De conversie van David Dekker ging nu wel tussen de palen en Alkmaar ging met 0-12 aan de leiding.

Maar Hilversum was nu wakker en had inmiddels uitgevogeld hoe het Alkmaar moest aanpakken. Eerst was het Lucas Koetze die uit een line-out wist te scoren waarna Niels Edens na een uitgespeelde driekwartlijn aanval Hilversum op een 14-12 voorsprong wist te brengen, waarna er halverwege de eerste helft een drinkpauze werd ingelast vanwege de warmte. (N.B. Vorige week stonden we te koukleumen in de stromende regen.) Na de extra ingelaste pauze ging Hilversum weer gestaag door met scoren. Alkmaar wist niet hoe ze de tegenstander moesten stoppen en Hilversum liep rustig aan door tot de 40-12 ruststand.

In de tweede helft begon Hilversum gelijk weer met een try van Tommas Li, maar toen veerde Alkmaar weer op en lanceerde aanval na aanval op de hechte verdediging maar deze wist stand te houden en na balverlies van Alkmaar kreeg het ogenblikkelijk weer een try om de oren.

Pas bij een stand van 59-12 kon Alkmaar weer wat terug doen. Opnieuw wist Cristian Koop door te breken en na een lange sprint liet hij 59-17 aantekenen met zijn ongeconverteerde try.

Alkmaar ging nu op jacht naar het bonuspunt, maar dat mocht uiteindelijk niet lukken en de tegenstander liep langzaam maar gestaag uit naar de 83-17 eindstand, waarmee Alkmaar vandaag klaar is met de competitie.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *