Uitslagen afgelopen weekend

Veel teams hebben de competitie al afgewerkt. Cubs, Junioren 1, Colts en De Foeste Moiden zijn klaar. Junioren 2 speelden hun laatste wedstrijd, zaterdag in Utrecht. Ze verloren met 80 – 17 van U.R.C. 2. Zondag speelden Heren 2 hun laatste wedstrijd in Amsterdam. Ze waren kansloos tegen A.A.C. 2; ze verloren met 105 – 0. Heren 1 deed goede zaken thuis; ze wonnen nipt in de laatste minuut van The Pink Panthers met 22 – 21. Daardoor ziet het behoud in de 2de Klasse er wat rooskleurig uit. Volgende week de laatste wedstrijd voor hun in Hilversum tegen R.C.H. 2. Veel succes mannen; ze kunnen wel wat support gebruiken.

Alkmaar                                                                                                             zondag 29 april 2018

 

Alkmaarse Rugby Club in slotminuten langs De Pink Panthers.

 

In een enerverende en uiterst spannende wedstrijd tegen de Pink Panthers uit Driebergen gaven de Rugbyers van Alkmaar langzaamaan een ruime voorsprong uit handen maar in de slotminuten werd toch de winst binnen gehaald en Alkmaar won met 22-21 na een ruststand van 17-7.

Tegen de Panthers spelen we bijna altijd van die spannende potjes dus ieder punt is meegenomen en toen de uitstekend fluitende scheidsrechter Stephan Glaser al vrij vroeg een strafschop toekende aan Alkmaar wegens off-side van de tegenstander twijfelde aanvoerder David Dekker geen moment en besloot een schot op de palen te nemen. Een wijs besluit bleek later. De bal ging tussen de palen en Alkmaar ging met 3-0 aan de leiding.

Binnen 10 minuten kon Alkmaar de eerste try laten aantekenen toen Cristian Koop de bal ver naar voren schoot over de goal-lijn van de Panthers en er zelf achteraan ging. Het werd een felle sprint samen met een paar spelers van de Panthers maar Cristian Koop bleek de winnaar en scoorde de try. Na de conversie van David Dekker ging Alkmaar met 10-0 aan de leiding.

Alkmaar bleef goed spelen en Cristian Koop wist opnieuw door te breken en na een lange sprint over driekwart veld speelde hij vlak voor de goal-lijn de bal door naar winger Joost Tempelaars die de aanval met een try afrondde. David Dekker nam de conversie voor zijn rekening en Alkmaar ging riant met 17-0 aan de leiding.

Maar de Panthers kwamen terug. En hoe. Voor de rust wist Joost Lehman een try in de hoek van het veld te scoren na een uitgespeelde driekwartlijn aanval met een man over. Ook de uiterst moeilijke conversie ging tussen de palen waarmee de ruststand op 17-7 was bepaald.

Alkmaar ging in de tweede helft furieus van start maar kwam niet door de hechte verdediging van de Panthers heen. Langzaam aan kwamen die steeds beter in hun spel en toen Alkmaar een bal slecht uitverdedigde was het Bart van Donkelaar die met een lange sprint langs de zijlijn de goal-lijn van Alkmaar haalde en een try in de hoek scoorde. Ook deze uiterst moeilijk conversie ging tussen de palen en de voorsprong van Alkmaar was geslonken tot 17-14.

De Panthers hadden nu bloed geroken en begonnen steeds feller te spelen en een try hing in de lucht. Het was de prop Job Schults die na een strafschop vlak voor de goal-lijn werd aangespeeld en door de verdediging van Alkmaar brak en met zijn geconverteerde try 17-21 liet aantekenen.

Maar Alkmaar toonde veerkracht en ging weer in de aanval. Langzaamaan kantelde het veldoverwicht weer in het voordeel van Alkmaar. Aanval na aanval werd gelanceerd, maar Alkmaar wist maar niet door de hechte verdediging van de tegenstander te breken. Totdat in de slotminuten de bal over de verdediging van de Panthers werd geschoten en in een uiterst rommelige situatie was het center Koen Bras die als eerste bij de bal was en de try drukte waarmee Alkmaar met 22-21 aan de leiding ging. De conversie werd helaas gemist en toen even later scheidsrechter Stephan Glaser affloot ging er een bevrijdend gejuich op aan Alkmaarse kant.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *