Uitslagen afgelopen weekend

De resultaten zijn aan de betere hand. Zaterdag verloren de Cubs in Hoorn van het Cl. Twente Red met 10 – 53. De Junioren deden het beter; in een spannende wedstrijd die alle kanten op kon wonnen ze in Castricum van hun leeftijdgenootjes met 29 – 37. De Colts wonnen thuis in een enerverende wedstrijd met 38 – 27 van The Pickwick Players. Zondag speelden de Dames van beide verenigingen tegen elkaar, met een dikke overwinning voor De Foeste Moidjes; ze veegden de mat aan met The Pickwick Ladies en wonnen met maar liefst 124 – 0. De Heren moesten hun meerdere erkennen tegen de ‘Blauwvingers’ uit Zwolle. Ze verloren met 7 – 48.

Alkmaar                                                                                                                            Zondag 7 Oktober 2018

 

Alkmaarse Rugby Club moet meerdere erkennen tegen Zwolle.

 

Op een zonovergoten sponsordag moesten de Alkmaarse Rugbyers thuis aantreden tegen de rugbyers van Zwolle en verloren uiteindelijk met 7-48 na een ruststand van 7-24.

Aanvankelijk wist Alkmaar de verdediging gesloten te houden en zelf een paar aanvallen op te zetten totdat na ongeveer 10 minuten winger Joran Schoenmaker na een snel genomen strafschop een try wist te scoren doordat Alkmaar zijn defensie nog niet op orde had. De conversie werd tegen de palen geschoten, maar Alkmaar keek wel tegen een 0-5 achterstand aan. Halverwege de eerste helft wist hij opnieuw te score uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval met een lange sprint naar de goal-lijn. Ook deze conversie werd gemist.

Even later wist Sander Kok aan de andere kant van het veld uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval met een man over een geconverteerde try te scoren waarmee hij 0-17 op het scorebord liet aantekenen.

Maar nu kwam Alkmaar opzetten en met een hele serie goede aanvallen werd de goal-lijn steeds net niet gehaald. Totdat aanvoerder Kenny Kolk een klein gaatje vond in de verdediging van Zwolle en er doorheen dook en een try liet aantekenen. Hij nam zelf de conversie en ook die ging tussen de palen waarmee de achterstand was verkleind naar een overbrugbare 7-17.

Maar alle hoop werd al snel de bodem ingeslagen toen opnieuw Joran Schoenmaker wist door te breken en de ruststand op 7-24 bepaalde na zijn geconverteerde try en hiermee ook het bonuspunt werd binnengehaald.

In de tweede helft kreeg Alkmaar echter geen reële kansen meer en nadat eerst nog Ruben Trienekens een try wist te scoren liep Zwolle langzaamaan weg waarna Reno Haverkamp met zijn laatste try de eindstand bepaalde op 7-48.

 

De Dames hadden iets meer succes, de Foeste Moiden wonnen overtuigend met 124-0 van de Pickwick Ladies uit Deventer.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *