UItslagen afgelopen weekend

De Cubs waren competitievrij, dus kwamen niet in actie. De Junioren verloren hun 1ste wedstrijd thuis van het sterke A.A.C. met 17 – 43. De Colts wonnen overtuigend van het Cl. Eindhoven/Ducks met 73 – 19. De Foeste Moidjes waren ook competitievrij, die spelen volgende week weer. En met de Heren werd het veld aangeveegd; ze verloren in Den Haag met maar liefst 133 – 0.

Den Haag                                                                                                                          zondag 14 oktober 2018

Den Haag veel te sterk voor Alkmaarse Rugby Club.

 

Met een jong, snel en fit team veegde de Haagse Rugby Club de vloer aan met de Alkmaarse Rugby Club en won overtuigend met 133-0 na een ruststand van 50-0.

Al in de eerste minuut werd het duidelijk wat Alkmaar kon verwachten. Alkmaar won een scrum vlak voor zijn eigen goal-lijn maar verspeelde de bal. De Haagse scrum-half, Tigran Melikian veroverde de bal en een paar seconden later stond de eerste try van de wedstrijd op het scorebord. Een paar minuten later was het weer raak. Nu was het full-back Tycho Veelenturf die uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een try wist te scoren.

Het vrij eentonig en na bijna een kwartier spelen haalde Pepijn Geurts het bonuspunt al binnen bij een score van 26-0. Langzaamaan werd de score regelmatig uitgebreid voordat er bij 50-0 even gerust mocht worden op het veld.

In de tweede helft ging het nog sneller. De eerste try van Romeo Goldman zette de toon. Maar Alkmaar bleef proberen het tij te keren. Vooral “Man of the Match” Jimi Duinmeier bleef achter iedere doorgebroken Hagenees aanrennen om hem te stoppen en soms lukte dat. Ook aanvallend werden er sporadisch wat goede dingen gedaan maar Den Haag was gewoon een klasse beter.

Nadat er ook nog een aantal spelers uitvielen met blessures stond Alkmaar op een gegeven moment maar met 13 spelers in het veld en moest lijdzaam toezien dat Den Haag uitliep naar een 133-0 monsterscore.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *