Geen winst afgelopen weekend

Geen winstpunten afgelopen weekend voor Alkmaar. De Jeugd kwam niet in actie i.v.m. de Voorjaarsvakantie. De Foeste Moiden verloren in Rotterdam van hun opponenten met 44 – 10.
De Heren verloren thuis van Koploper Hilversum 2 met 38 – 66.

Alkmaar                                                                                                                            zondag 24 februari 2019

 

Eindelijk eerste wedstrijdpunt voor Alkmaarse Rugby Club.

 

Vandaag een wedstrijd tegen de koploper Hilversum en vooraf werd een zware wedstrijd verwacht, maar zowaar werd vandaag het eerste wedstrijdpunt van dit seizoen gepakt door het bonuspunt binnen te halen. Bovendien kwam Alkmaar dit seizoen voor het eerst op voorsprong wat tot nu toe ook niet gelukt was. Met een ruststand van 24-26 hing een sensatie in de lucht maar de ervaring van Hilversum gaf de doorslag en uiteindelijk stond er 38-66 op het scorebord.

Alkmaar begon goed. Met een serie goede aanvallen werd de tegenstander tegen zijn eigen goal-lijn gedrongen en Sven Bloem wist bijna een try te scoren maar werd vlak voor de goal-lijn getackeld. Uit de ruck die hierna ontstond werd de bal door gespeeld naar Michael Vlaar die de achterlijn wel wist te halen en de openings try scoorde. Ook de conversie van captain Pieter van Duijn ging tussen de palen waarna Alkmaar op een 7-0 voorsprong stond.

Lang duurde de voorsprong echter niet. In slechts 4 minuten wist Hilversum 3 keer door te breken en keek Alkmaar ineens tegen een 7-19 achterstand aan. Maar Alkmaar kwam weer terug. Weer een serie goede aanvallen en toen de uitstekend leidende Ierse Scheidsrechter Cameron Jinks eerst een free-kick toekende aan Alkmaar en vervolgens een penalty kick werd de bal snel naar de zijlijn gespeeld waarna Perry Klos de aanval met een try afrondde en Alkmaar terug in de race bracht met 12-19.

Vervolgens pakte Hilversum de draad weer op om met een try en een conversie de stand op 12-26 te brengen. De slotfase van de eerste helft was echter voor Alkmaar. Eerst wist Sven Bloem door te breken en de bal door te spelen naar Michael Vlaar die echter vlak voor de goal-lijn werd getackeld waarna Sven Bloem de bal terug kreeg en met zijn ongeconverteerde try 17-26 liet aantekenen. In de slotfase van de eerste helft werd voor het eerst dit seizoen het bonuspunt binnengehaald toen Sven Bloem wist door te breken en een try scoorde. Pieter van Duijn wist ook de conversie te benutten waarna de ruststand van 24-26 was bereikt,

Een sensatie hing in de lucht, maar de illusie dat Alkmaar eindelijk eens een wedstrijd zou gaan winnen ging al snel in rook op toen Hilversum 4 try’s op rij scoorde waarna Alkmaar tegen een 24-52 achterstand aankeek. Maar Alkmaar veerde toch weer op en een snel genomen strafschop werd de driekwartlijn ingespeeld waarna Michael Vlaar de aanval met een try afrondde. Pieter van Duijn nam de conversie weer voor zijn rekening bij een stand van 31-52.

Maar ook Hilversum toonde veerkracht en scoorde weer 2 try’s op een rij. Alkmaar keek inmiddels tegen een 31-66 achterstand aan maar in het slotoffensief was Alkmaar het beste en wist de laatste score van de wedstrijd te laten noteren toen Etienne Clara met zijn geconverteerde try de eindstand van 38-66 op het scorebord bracht.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *