Uitslagen afgelopen weekend

Afgelopen zaterdag kwamen alleen de Colts in actie; rest was allemaal afgelast. Ze wonnen in Deventer in een mooie pot van The Pickwick Players met 19 – 29. Zondag mochten De Foeste Moidjes ook deze afstand afleggen. Ze deden het prima en wonnen met 10 – 63 van The Pickwick Ladies. De Heren speelden thuis tegen de reserves van R.C.’t Gooi en verloren dik met 12 – 46.

Alkmaar                                                                                                                            zondag 17 maart 2019

 

’t Gooi een maatje te groot voor Alkmaarse Rugby Club.

 

Na de eerste winstpartij vorige week werd er gehoopt dit succes voort te zetten maar de tegenstander, de Rugby Club ’t Gooi uit Naarden bleek een maatje te groot. Na een ruststand van 7-22 werd het uiteindelijk 12-46.

’t Gooi startte sterk en met een serie goede aanvallen werd Alkmaar teruggedrongen waarna flanker Jeroen Pel langs de zijlijn wist door te breken en een try tussen de palen wist te drukken. De makkelijke conversie ging ook tussen de palen waarna Alkmaar tegen een 0-7 achterstand aankeek. Hierna ging de strijd een tijdje gelijk op maar Alkmaar begon de overhand te krijgen en zette een mooie serie aanvallen op. Scheidsrechter Jean Merlet kende Alkmaar een scrum toe die door Alkmaar werd gewonnen. De nummer 8 en “Man off the Match” Jasper Pauw plukte de bal uit de scrum, werd getackeld, maar wist zich met een koprol(???!!!) uit de tackle te worstelen vocht zich door de verdediging en scoorde een try. Na de conversie van Pieter van Duijn was de stand weer gelijk getrokken naar 7-7.

Maar daarna stelde ’t Gooi orde op zaken. Het zeer jonge en erg fitte team wist nog 2 keer via een uitbraak en één keer met een uitgespeelde driekwartlijn aanval een try te scoren waarmee de ruststand van 7-22 werd bereikt.

Na de rust ging het even gelijk op totdat ’t Gooi de bal richting de palen schoot. De bal rolde net over de goal-lijn, waarna 2 spelers van ’t Gooi en aanvoerder Kenny Kolk op de bal afstoven. Kenny Kolk dook naar de bal om deze dood te drukken maar pakte daarbij ongelukkig één van de spelers van ’t Gooi. De scheidsrechter Jean Merlet kon niet anders dan een straftry toekennen. Na een doorbraak van Kenneth Leeuwenkamp keek Alkmaar inmiddels al tegen een 7-36 achterstand aan. Maar Alkmaar liet het er niet bij zitten en ging weer in de aanval. Een toegekende strafschop werd door Pieter van Duijn snel doorgespeeld naar de goed opgekomen prop Rishi Mooij die met brute kracht door de verdediging wist te breken en een try scoorde. De conversie van Pieter van Duijn ging helaas net naast de palen waarmee de achterstand was teruggebracht naar 12-36.

’t Gooi zette nog een slotoffensief in en na eerst een doorbraak en daarna een mooi uitgespeelde driekwartlijn bepaalde winger Nemo Boon de eindstand op 12-46.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.