Winst en Verlies in het afgelopen weekend

Zaterdag togen de Junioren naar Den Haag voor de return tegen het Cluster B.S.N./Te Werve en verloren terecht met 47 – 19. De Colts reisden af naar Hilversum en versloegen hun leeftijdgenoten in een goede pot met 10 – 36. De Foeste Moidjes speelden in Hoorn tegen en met hun tegenstander, de Studentjes uit Utrecht (R.U.S.) en stuurden ze naar huis met 101 – 5. De Heren verging het een stuk minder; incompleet afgereisd naar Hilversum en kansloos verloren met 86 – 0 van R.C.H. 2.

 

Hilversum                                                                                                                                        zondag 24 maart 2019

 

Een sportieve dag in Hilversum voor de Alkmaarse Rugby Club

 

 

Na de stijgende lijn van de afgelopen paar weken binnen de Alkmaarse rugby werd er gehoopt dat deze zijn vruchten zou afwerpen. Helaas werd dit met een opkomst van 13 man toch erg lastig tegen Hilversum. Na een ruststand van 57-0 wisten de Alkmaarders de tweede helft iets beter te presteren en af te sluiten met 86-0.

 

Om met dertien man op het veld op te komen dagen werden alle kasten opengetrokken. Een drietal spelers, zijnde Sven Bloem, Barend Cramer en Bernd “Mickey” Verhofstad, hebben zich tijdelijk over hun blessures heen gezet om toch een kick-off mogelijk te maken. Van die drie heeft alleen Bernd Verhofstad de wedstrijd uit kunnen spelen. Desondanks was er een fijne invulbeurt van een uitermate sportieve en vriendelijke Hilversum in de vorm van Marcel van de Kamp en Dmitri Ferentinos. Welke beiden een top inzet getoond hebben en een waardevolle toevoeging waren aan het Alkmaarse spel.

 

Tijdens de eerste helft werd al gauw duidelijk dat Alkmaar geen grote kans zou hebben op punten op deze mooie zonnige dag. De mannen hadden zich hierop voorbereid en hebben met opgeheven hoofden hun best gedaan om een goede tegenstander toch weerstand te bieden. Vaak ging dit ook goed. “Man of the Match” Kenny Kolk heeft zich als een ware rots in de branding getoond en tilde het team met zijn stevige tackles en scherpe inzichten naar een verschil van slechts 57 punten, waar dit er veel meer hadden kunnen zijn. De Alkmaarse verdediging had met twee man minder een zware achterstand te verduren, maar heeft desondanks fier en koen gestreden. Mede dankzij de scherpe inzet van Loek Bellord, die als lange en lichte lat toch op techniek tackles uit kon voeren waar veler Hilversumse reuzen aan onderuit gingen.

 

Na de rust toonde Alkmaar weer zijn veerkracht. Door de vele aanvallen heen wist Alkmaar zelf ook nog dreigend op te komen. Zoals vorige week wist Rishi “Brute Force” Mooij zich een weg te banen tot vlak bij het try-gebied. Maar het mocht niet baten. De overhand die Hilversum had met twee man meer maakte het voor het veelbelovende Alkmaarse team toch lastig om echt door te breken. Na in de eerste helft 9 keer een tegenscore te ontvangen heeft Alkmaar zich in de tweede helft maar 5 keer laten overmeesteren. Dus al met al heeft het team, ondanks een achterstand die al voor de wedstrijd aanwezig was, een grote stap genomen in de teamontwikkeling. Er heerste in het zonnetje achteraf een goede sfeer, er werd gelachen en iedereen is heelhuids thuisgekomen. Toch, gezien de sportiviteit van beiden teams en ondanks de uitslag van 86-0, voelde deze dag als pure winst voor Alkmaar.

 

 

Barend Cramer

 

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *