Uitslagen afgelopen weekend

Een stralend weekend met zonovergoten weer. Helaas waren de uitslagen niet zo stralend. De Turfjes & Benjamins hadden een prima verzameldag in Amstelveen. De Mini’s hadden dit thuis in Alkmaar; het waren weer heerlijke evenementen. De Junioren speelden in Leiden tegen DIOK en verloren daar met 43 – 12. De Colts speelden in Apeldoorn tegen The Rams en wonnen met 17 – 64. De Foeste Moiden verloren, tegen verwachting in, met 20 – 15 van R.U.S.2 in Utrecht. Vorige week maakten ze deze dames nog in met 101 – 5 ?? De Heren deden hun uiterste best, maar moesten met een incompleet team de eer aan The Rams laten; ze verloren kansloos met 82 – 7.

Apeldoorn                                                                                                                                       Zondag 31 maart 2019

 

Gedegen spel van een te licht bemande Alkmaarse Rugbyteam bij de Rams

 

 

Wederom werd er een reis ondernomen met een man te kort. Maar de gemoederen waren goed en de hoop om punten te pakken was er zeker. Dit viel niet geheel tegen. Na een ruststand van 43-7 wisten de mannen uit Alkmaar de stand na de rust te beëindigen op 82-7. Een verbetering ten opzichte van de week daarvoor.

 

Op een zonovergoten dag reisde de Alkmaarse rugby met een man te kort af naar Apeldoorn om een wedstrijd te spelen tegen de lokale club, The Rams. Wetende dat de tegenstander 19 man op de lijst had staan, zijn de Alkmaarders met opgeheven hoofden en grote grijnzen het halve land over gereisd om een potje leuk te ballen. Helaas moest er wel even gewacht worden, want de scheidsrechter van de wedstrijd die daarvoor plaatsvond was wat vertraagd.

 

In de openingsfase van het spel werd al gauw duidelijk dat Alkmaar nog niet helemaal wakker was. Hooker Perry Klos kreeg de bal nog niet helemaal afgestemd op beginnende springer Martijn “Neushoorn” Mollema. Binnen het eerste kwartier keken de Alkmaarders al tegen een achterstand van 24-0 aan. Maar toen werden de mannen wakker. Een aantal scherpe drives en sterke pushes zorgden ervoor dat “Man of the Match” Michael Vlaar de try-lijn wist over te steken en de bal neer te drukken. Hier had Alkmaar de smaak even te pakken en wisten ze de tegenstander voor een tijdje in bedwang te houden. Maar helaas merk je toch dat je, met een man minder in het veld, gaten laat vallen. En deze werden ook met regelmaat benut.

 

Na een ruststand van 43-7 leek het even alsof Alkmaar zich in de tweede helft beter staande wist te houden. De line-outs gingen nog steeds niet soepel, maar het begon ergens op te lijken. Een lange tijd wist de Alkmaarse linie fel tegenstand te bieden. De druk was gezien de stijgende score van de tegenstander aan het wegvallen en hoewel er wat frustratie heerste was het ook te merken dat er een bepaalde mate van rust weer in het team keerde. Er werden knappe ballen overgegeven en leuke combinaties opgezet. Rishi “Burito Force” Mooij wist de achterlijn te behalen maar werd knap door de spelers van de Rams omhooggehouden, wat het scoren tegenhield. Ook Jeroen Duvekot wist door de Rams hun bolwerk te breken en dit keer wel de bal op de juiste plek neer te leggen. Helaas voor onze kaasdrager had hij in zijn enthousiasme niet gehoord dat de ref een eerdere overtreding van Alkmaar afgefloten had en werd het punt jammer genoeg niet toegekend. In de slotfase van de wedstrijd leek het alsof Alkmaar nog wel een paar punten kon pakken, tot het noodlot toesloeg. Een prima spelende Martijn “Neushoorn” Mollema kreeg het voor elkaar een van de eigen spelers per ongeluk uit te schakelen door een behoorlijke klad op diens neus te geven. Gehavend doch voldaan ging dit toch wat gehandicapte team met een eindstand van 82-7 weer naar huis. Uitkijkend naar de wedstrijd van volgende week, weer tegen de Rams, in de hoop om dan het spelletje om te draaien en met winst weer naar huis te fietsen.

 

 

Barend Cramer

 

Alkmaarse Rugby U.F.C.