Uitslagen afgelopen weekend

Was een prachtig weekend met lekker weer en veel rugby. Zaterdag speelden de Junioren thuis tegen Waterland en wonnen met 40 – 17. Daarna speelden de Colts tegen The Pickwick Players en wonnen met 52 – 14. Zondag speelden De Foeste Moiden in Delft tegen Thor en na een enerverende pot verloren ze met 39 – 27. De Heren speelden voor de 2e keer in een week tijd tegen The Rams uit Apeldoorn, vorige week uit en nu thuis. Ze verloren maar liefst met 7 – 93.

Alkmaar                                                                                                                                            Zondag 7 April 2019

 

Vlagen van grootsheid bij een verloren wedstrijd tussen Alkmaar en de Rams

 

 

Een week na de uitwedstrijd tegen de heren uit Apeldoorn werd de retour gemaakt. De stemming zat erin en de Alkmaarse helden keken uit naar een sterk potje bikkelen. Met een Ruststand van 7-57 leek het erop een herhaling van de week ervoor te worden. Helaas lukte dit niet helemaal en werd de wedstrijd na het fluitsignaal met 7-97 beëindigd.

 

Op de eerste echte zomerdag van het jaar had de Alkmaarse Rugbyclub genoeg man om op te stellen. 17 spelers stonden op de lijst, en dit gaf de mannen de hoop dat er ook wat adempauzes zouden komen in de aanstaande hete strijd. Helaas had de tegenstander uit angst en voorzorg nog meer man meegenomen en konden ze nog vaker door wisselen.

 

De eerste try aan Apeldoornse zijde werd al na 5 minuten toegekend. Geen probleem, Alkmaar komt vaak wat later op stoom. De uitstekend tackelende “Man of the Match” Job de Ruiter wist vele doorbraken te voorkomen. Alkmaar kwam door uitstekend spel van Jasper Pauw en een sterk scrum-team vaak dreigend op zetten. Vele acties waren goed opgezet en uitgevoerd maar werden vlak voor de scoringslijn toch tegen gehouden. Na een achterstand van 57 punten wisten de Alkmaarders toch eindelijk het scoringsgebied te betreden. Het lukte niet helemaal om de bal te drukken, maar door te hoge tackles, die door de Rams ingezet werden, kreeg Alkmaar alsnog een Penalty try toegewezen op de laatste seconden van de eerste helft. Een ruststand van 7-57.

 

De tweede helft begon met het compenseren van de zwakte van de eerste helft. De verdediging zat potdicht. Alle Alkmaarders waren op scherp gezet en vele tackles werden goed ingezet. Ook aanvallend wisten de heren uit Alkmaar continu een dreiging te vormen. De scheidsrechter moest op een gegeven moment wel even orde roepen vanwege een te groot aantal hoge tackles, dit kon echt niet meer en begon gevaarlijk spel te worden. Helaas werd het hierna voor Alkmaar weer zwaar. Scrum Half Gijs Ammerlaan, wist met scherpe tackles en uitstekende passes het spel nog wat leven in te blazen, maar het leek alsof de mannen op waren. Try na try kregen de heren om de oren, en dan zakt de moed je toch wat in de schoenen. Wanhopig verdedigend hielden de Alkmaarders toch stand. Vlak voor het laatste fluitsignaal ging het echter weer mis en werd Sven Bloem na een net iets te hoge tackle voor 10 minuten de “sin-bin” in gestuurd. De wedstrijd liep af met een teleurstellende 7-93, waar voor de zeer gedreven spelende Alkmaarders weer veel meer in had kunnen zitten. Volgende week volgt er weer een thuiswedstrijd tegen Amstelveen. De hoop is dat de heren de gemoederen goed kunnen houden om dit keer wel net die laatste stappen te kunnen zetten.

 

Barend Cramer

 

Alkmaarse Rugby U.F.C.