Uitslagen afgelopen weekend

Het was prachtig rugbyweer met een frisse oostenwind, maar zonovergoten. En er viel veel te genieten afgelopen weekend op de Robonsbosweg. Zaterdagochtend speelden de Turven & Benjamins thuis met teamgenootjes uit Haarlem, Castricum & Almere. Prachtig gezicht al die kleine gedreven kids aan het werk te zien op 5 velden tegelijk. Iedereen die hier aan meegewerkt heeft; Top en dank je wel, namens onze jeugd. Daarna was het de beurt aan de Junioren. Die speelden tegen Castricum en wonnen in een spannende wedstrijd nipt met 36 – 31. Toen kwamen de Colts nog in actie tegen The Bulldogs uit Almere en ook die wonnen met 28 – 5 en zijn daardoor Kampioen in hun poule geworden. Gefeliciteerd !! Voor het algemeen kampioenschap spelen ze op zaterdag 11 mei tegen de winnaar uit de andere Bowlpoule, en dat zal of Gouda of DIOK zijn. Nu nog niet bekend, maar zoals het er nu uit ziet wordt deze pot dan in Alkmaar gespeeld. Zondag kwamen de De Foeste ‘Bloemenmeisjes’ in het veld en speelden tegen de Rotterdamse R.C.. Daar hadden ze nog wat mee te vereffen, want de uitwedstrijd ging destijds verloren, maar nu was daar geen sprake van, ze wonnen dik met 50 – 5. De Heren speelden ook een goede pot tegen koploper Amstelveen (ze kwamen zelfs nog even op voorsprong), maar dolven toch het onderspit met 19 – 38

Alkmaar                                                                                                                                            Zondag 14 april 2019

 

Volledig bemand en scherp Alkmaar net aan ten onder tegen Amstelveen

 

 

Na weken van spelerstekorten weten de heren uit Alkmaar een gedegen wedstrijd te spelen tegen een sterk Amstelveen. Met een ruststand van 14-24 wisten de Alkmaarders de tweede helft voor een groot deel op slot te zetten. De eindstand van 19-38 is er dan ook een waar het team met trots op mag terugkijken.

 

Met een volle zon en na een zeer goede pot van clusterteam de Foeste Moiden, mocht het Alkmaarse in actie komen tegen de op dat moment nr. 2 van de poule, Amstelveen. 22 Man stonden op de opstellingslijst en met grote glimlachen begonnen de heren aan de warming up, in volle overtuiging dat hier wat te halen viel vandaag.

 

Binnen een aantal minuten van de kick-off wisten de Amstelveense rugbyers de eerste ongeconverteerde try al te drukken. Een klap op het moraal. Maar een weerbaar Alkmaar had niet lang nodig om de voorsprong te pakken. Jasper Pauw wist op magische wijze de bal over de try-line te krijgen en zo de eerste punten te pakken te krijgen. Ook de conversie van Kenny Kolk ging keurig tussen de palen. Na slechts 10 minuten keek Alkmaar naar een voorsprong van 7-5. Helaas was de wedstrijd hiermee nog niet gespeeld. De Amstelveense heren wisten constant dreigend op te komen en hebben een aantal keurige punten weten te scoren. Ook Alkmaar bleef echter wel heel dreigend. Een reeks goede aanvallen en een heel aantal uitmuntend verdedigde tegenaanvallen zorgden voor een spannende eerste helft. “Man of the Match” Job de Ruiter heeft eigenhandig vele Amstelveense doorbraken naar de grond weten te werken, wat hem terecht veel lof en erkenning opleverde. Een doorgebroken Sven Bloem wist ook op handige wijze een keurig meegelopen Kenny Kolk te bereiken voor een parachtige try. De ruststand van 14-24 was er dan ook eentje waar de Alkmaarders tevreden me ekonden zijn. 100% werd gegeven.

 

De tweede helft heeft erg lang gezorgd voor spanning. De eerste 20 minuten is er slechts een afgekeurde try aan Amstelveense zijde gevallen. De Amstelveense spelers wisten nog tweemaal de try-line te bereiken. Maar gelukkig kon een uitstekend spelende Jasper Pauw, nogmaals door de linies breken. Vooral in de tweede helft heeft Alkmaar veel kansen gehad tot scoren. Zo ook Bernd Verhofstad, die ondanks herhaaldelijke blessures zich weer de longen uit zijn lijf heeft weten te lopen om bijna een try teweeg te brengen. Helaas, zoals kenmerkend voor de afgelopen paar wedstrijden, ontbrak het Alkmaar aan net dat laatste kleine beetje geluk om die bal achter de lijn op de grond te krijgen. Maar al met al, valt er niet veel te klagen. Voor de alkmaarders is er nu een kort respijt alvorens de return op Amstelveense bodem gespeeld mag worden. Als dit team zich nog volledig in kan zetten, en met het herstel van ondergetekende om de gelederen aan te vullen, zou het mogelijk moeten zijn om wat punten te halen.

 

Barend Cramer

 

Alkmaarse Rugby U.F.C.