Rugby afgelopen weekend

Zaterdag speelden de Mini’s op een verzameldag in Hoorn, samen met A.A.C., West Friesland en Alkmaar. De Colts werkten een extra training af, als voorbereiding voor de Bowl-Finale, a.s. zaterdag thuis tegen R.C. Gouda. K.O. aan de Robonsbosweg is om 15.00 uur. Kom onze Colts steunen, ze zullen het nodig hebben. Rest v/d Jeugd was vrij i.v.m. de Meivakantie. Zondag speelden alleen de Heren een inhaalwedstrijd in en tegen Amstelveen. Ze waren kansloos tegen de Kampioen van de Plate-Poule en verloren met 77 – 10.

Amstelveen                                                                                                                    Zondag 05-05-2019

 

Koploper Amstelveen 2 maatjes te groot voor Alkmaar.

 

In een vrij eenzijdige wedstrijd met een paar kleine kansjes voor Alkmaar kreeg de Alkmaarse Rugby Club een lesje in efficiënt rugby spelen van koploper Amstelveen en verloor uiteindelijk met 77-10 na een ruststand van 45-5.

Al in de eerste de beste aanval was het raak voor Amstelveen. Na een gewonnen scrum werd de bal de driekwartlijn ingespeeld waarna center Matthijs Oosting zijn eerste van 4 try’s scoorde. Ook de conversie ging tussen de palen zodat Alkmaar al na de eerste minuut tegen een 7-0 achterstand aankeek. Amstelveen drukte langzaam maar zeker door en na try’s van Gauthier Armand en Matthijs Oosting werd na een kwartier het bonuspunt al binnengehaald bij een stand van 26-0.

Maar Alkmaar bleef proberen aan te vallen en zowaar halverwege de eerste helft was er enige tijd dat de tegenstander teruggezet werd en de Alkmaarse nummer 8 Jasper Pauw leek door te breken. Hij was al over de goal-lijn en leek een try te gaan drukken, maar helaas liet hij de bal uit zijn handen vallen. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Even later was het wel raak. Center Sven Bloem wist in de driekwartlijn door te breken en in de tackel een try te scoren. Pieter van Duijn ging voor de conversie, maar door de harde tegenwind mistte hij net.

Amstelveen was weer wakker geschrokken en liep langzaam maar zeker weg naar de ruststand 45-5. De Tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. Na een snelle openingstry van Biagio Lorenzi Stad liep de thuisploeg gestaag uit tot 64-5 voordat Alkmaar aanvallend weer wat kon betekenen. Eindelijk kon er weer een serie goede aanvallen worden opgezet waarna aanvoerder en “Man off the Match” Kenny Kolk een try in de hoek van het veld wist te scoren. De moeilijke conversie werd helaas niet benut door de Alkmaarse kicker Pieter van Duijn.

Daarna kreeg Alkmaar geen kans meer om nog tegen te scoren. Amstelveen liep langzaamaan steeds verder uit waarna Maarten Witte de eindstand bepaalde op 77-10.

Volgende week heeft Alkmaar nog één kans om van de laatste plaats af te komen in de uitwedstrijd tegen de Big Bulls uit Almelo. We gaan met een touringcar dus alle spelers kunnen fris en fruitig aan de wedstrijd beginnen.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.