Vol rugbyweekend eindigt in gelijk spel !?

We hebben een lekker vol speelweekend achter de rug. Het begon zaterdag met de Turven en Benjamins thuis en dat was niet onverdienstelijk. De Benjamins 2 gewonnen en 2 verloren; er zit progressie in bij deze boys. De Turven 1 gewonnen en 1 gelijk. Mini’s speelden in Castricum, alles nipt verloren, maar gevochten als leeuwen, voelde als winst. Cubs speelden thuis en wonnen van West Friesland/Rush met 48-0. Junioren uit tegen Den Helder/Rush en wonnen met 22-35. Colts verloren van Groningen/Drenthe met 17-43. Zondag moesten De Foeste Moiden naar Eindhoven, ze hebben verloren, maar weten niet met hoeveel? En op de site van de Bond staat ook niets vermeldt, komt waarschijnlijk door de problemen die de meesten ondervinden met het nieuwe systeem Unify……… Heren 2 speelden thuis samen met hun clusterpartners Hawks/Waterland tegen Ascrum 3, het ‘Jonge Honden’ team van de studenten. Ze deden het helemaal niet gek, maar delfden het onderspit met 14-29. Heren 1 speelden ook thuis tegen het ‘Driede’ van Castricum en eindigde in een toch wel unicum, nl. gelijkspel 24-24. Zo begonnen we dus het weekend met de jongsten die gelijk speelden en eindigden met het vlaggenschip ook in gelijkspel.

De 1e punten zijn binnen na uiterst spannend gelijkspel tegen Castricum.

In een uiterst spannend duel tussen Alkmaar en het Driede van Castricum keek Alkmaar het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen een achterstand aan maar dankzij keihard werken met het hele team werd in de slotminuten de stand gelijk getrokken en eindigde de wedstrijd in een 24-24 gelijkspel na een ruststand van 10-19.

Aanvankelijk hielden beide teams elkaar goed in evenwicht maar na ongeveer na 10 minuten ging één van de spelers van Cas in de fout en de uitstekend leidende scheidsrechter Jeroen Neeven kende onverbiddelijk een strafschop toe. Er werd besloten om een schot op de palen te nemen waarna Kristian Boogert het leder feilloos tussen de palen schoot waarna Alkmaar met 3-0 aan de leiding ging.

Deze voorsprong duurde echter niet al te lang. Na 5 minuten sprintte Cillian Willems langs de zijlijn en wist door te breken waarna hij met zijn ongeconverteerde try in de hoek van het veld zijn team op een 3-5 voorsprong bracht.

Na fanatiek aanvallen en een serie rucks in de hoek vlak voor de goallijn van Cas werd de bal de driekwartlijn ingespeeld waarna Micky Abdelbaky de aanval met een try afrondde. De Alkmaarse kicker Kristian Boogert legde aan voor de conversie en schoot de bal feilloos tussen de palen waarna Alkmaar weer op een 10-5 voorsprong stond. Maar vervolgens ging Alkmaar een paar minuten later gruwelijk in de fout. De bal werd per ongeluk richting de eigen goal-lijn gekickt en dankbaar stoven de Castricummers achter dit cadeautje aan achtervolgd door een stel Alkmaarders, maar die konden Bart de Bruine niet afstoppen voor zijn geconverteerde try en Alkmaar keek tegen een 10-12 achterstand aan. Vlak voor de rust brak Castricum nog een keer door door het midden waarna de ruststand van 10-19 was bereikt.

In de 2e helft ging het aanvankelijk weer gelijk op totdat na een kwartier Castricum weer wist door te breken en met hun ongeconverteerde try op een 10-24 voorsprong kwamen.

Maar toen dacht Alkmaar ”tot hier en niet verder” en ging onder leiding van aanvoerder Dylan Harding furieus in de aanval. Hijzelf gaf het goede voorbeeld en uit een 5 yards line-out wist hij de bal te veroveren en brak door de laatste lijn van Castricum heen en drukte een try. Weer tekende Kristian Boogert voor de conversie en de achterstand was terug gebracht tot 17-24. Even later was het bijna weer raak toen “Man of the Match” Joey Zwaan doorbrak en een try in de hoek leek te scoren, maar hij werd centimeters voor de goal-lijn over de zijlijn werd gewerkt.

Maar in de eindfase was er toch gerechtigheid. Kristian Boogert wist door te breken en met de door hemzelf geconverteerde try bracht hij de eindstand op 24-24.