Wisselende successen afgelopen weekend

Zaterdag speelden de Turfjes en Benji’s op de Verzameldag in en bij Haarlem. Ging ze goed af; de Turven alles gewonnen en de Benjamins 2 gewonnen en 2 verloren. Mini’s waren afgelast, veld in Nieuw Vennep bij Hawks was onbespeelbaar. Van de C.J.C. kwamen alleen de Junioren in actie; ze speelden bij hun clusterpartner in Hoorn en verloren kansloos van koploper Hawks met 5-61.

Zondag speelden De Foeste Moiden ook bij hun clusterpartner in Hoorn en delfden het onderspit tegen de Delfste Dames Thor,ze verloren met 0-53. Herencluster 2 speelden in Amstelveen en verloren met 33-0. Heren 1 mocht aantreden tegen de A.A. van Ascrum op Geuzenveld. Ondanks dat er onvoldoende bezetting was, werd er dik gewonnen met 17-54.

Amsterdam                                                                                                                                     Zondag 02-10-2022

Overtuigende zege Alkmaarse Rugby Club op Amsterdam Acadamicals.

De spelers van de Alkmaarse Rugby Club behaalden een eenvoudige overwinning op de oud Studenten van de Amsterdamse Universiteit en wonnen uiteindelijk met 17-54 na een ruststand van 0-33. Het leeftijdsverschil was zo groot dat ik denk dat de gemiddelde leeftijd van de ouders van de spelers van Alkmaar nog lager lag dan dat van de oud Studenten. Ik zag zelfs nog spelers waar ik zelf nog tegen gespeeld heb en mijn laatste wedstrijd was in 1986. Dat betekend in elk geval dat je een ongelooflijke hoeveelheid ervaring tegenover je hebt staan, maar ook weinig snelheid.

Dat laatste bleek al in de eerste minuut toen fly-half Maël Kramer een gaatje zag in de driekwartlijn van de Amsterdammers en er doorheen vloog en na een lange sprint een try drukte tussen de palen. De makkelijke conversie was een eenvoudige prooi voor Kristian Boogert waarna Alkmaar al in de eerste minuut met 0-7 aan de leiding ging.

De Amsterdammers waren nu wakker geschrokken en wisten de defensie gesloten te houden tot halverwege de eerste helft. Maar toen zag center Joey Zwaan net als Maël eerder een gaatje in de driekwartlijn en weg was hij en scoorde ook een geconverteerde try tussen de palen. Even later kwam de mooiste try van de wedstrijd toen de voorwaartsen even lieten zien dat zij ook als driekwarten konden spelen. Nummer 8 Dennis Pauw wist uit te breken waarna hij de bal doorspeelde naar hooker Terry Jansen die een mooi sprintje trok waarna hij de bal elegant doorpasste naar prop Sven van Winsum die de aanval met een geconverteerde try afrondde.

Na dit goede voorbeeld van de voorwaartsen gingen de driekwarters weer aan de haal. Maël Kramer wist een break te forceren waarna hij Joey Zwaan aanspeelde die de aanval met een try afrondde. Vlak voor de rust brak opnieuw Dennis Pauw door en vocht zich door diverse tackels heen en met zijn ongeconverteerde try bepaalde hij de ruststand op 0-33.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw Maël Kramer die door wist te breken en een geconverteerde try scoorde en halverwege de tweede helft brak hij opnieuw door, maar speelde nu de bal door naar Jesse Hofman die de aanval met een geconverteerde try afrondde.

Maar nu begon de ervaring van de Studenten mee te spelen. Met de voorwaartsen begonnen zij een serie rucks en langzaamaan kropen zij naar de goallijn van Alkmaar waarna Hubert Oostenbroek de eerste punten op het scorebord zette. Zij hadden het truukje nu door en daar kwamen de volgende serie rucks. Mark de Koning was nu de afmaker waarmee de achterstand was terug gebracht tot 10-54. En vlak voor tijd deden ze dit kunstje nog een keer waarmee Marcel van de Poel de eindstand bepaalde op 17-54.