Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag speelden de Turven & Benji’s bij de Houtsche in Haarlem. De Turfjes gingen uitstekend en wonnen alle 4 wedstrijden. De Benji’s deden het ook prima; 2 x winst, 1 x gelijk en 1 x verloren. Prima resultaten. De Mini’s speelden thuis en wonnen 2 van de 3 wedstrijden. De Cubs speelden uit tegen Cluster Hawks/Houtsche en verloren nipt met 19-17, en daardoor geen Kruisfinales thuis voor hun. De Junioren waren competitievrij. De Colts wonnen met 44-20 van het Cluster Zwolle/Twente. Zaterdag a.s. beginnen de Kruisfinales voor de C.J.C. De Cubs spelen dan een drieluik in Wageningen tegen Tilburg en Wageningen. De Junioren spelen in Hoorn tegen Utrecht 2. En de Colts spelen in Hoorn tegen het Cluster RCE/Dukes/Bokkerijders.

Zondag werden De Foeste Moiden afgelast, omdat de velden in Eindhoven verandert waren in een rijstveld, door de vele neerslag in het oosten afgelopen weekend. Iets wat ons het komend weekend te verwachten staat. De Heren speelden beiden thuis in aangenaam weer en op een prima veld. Het Cluster van Heren 2 veegde de mat aan met het Cluster Eemland/Pigs 73-10. Heren 1 won overtuigend de streekderby tegen het Castricum Driede 30-5.

Alkmaarse Rugby Club pakt in de 2e helft winst in streekderby.

In een enerverende en sterke wedstrijd in de streekderby tegen Castricum trokken de Alkmaarders na een 3-5 ruststand de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe en wonnen uiteindelijk met 30-5.

Aanvankelijk gingen beide partijen gelijk op en pas halverwege de eerste helft wist Castricum de score te openen toen Bob van Riet langs de zijlijn wist door te breken en een try in de hoek van het veld scoorde. De moeilijke conversie ging door de harde wind naast de palen en Alkmaar keek tegen een 0-5 achterstand aan.

In de eindfase van de eerste helft leek het dat aanvoerder Dylan Harding de stand gelijk trok toen hij wist door te breken en een try scoorde. Helaas keurde scheidsrechter Alain Silbernberg uit Aalsmeer de try af. Op slag van rust kreeg Alkmaar weer een kans toen de scheidsrechter een penalty kick toekende recht voor de palen. Met een welgemikte trap wist scrum-half Louis du Plessis de bal tussen de palen te schoppen waarmee hij de ruststand bepaalde op 3-5.

De tweede helft begon sterk voor Alkmaar. In de eerste de beste aanval werd de bal de driekwart lijn ingespeeld waarna de goed meegekomen full-back Pieter van Duijn de aanval met een try in de hoek afrondde. De uiterst moeilijke conversie van Louis du Plessis ging helaas naast de palen maar Alkmaar stond wel op een 8-5 voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Vlak hierna werd er weer een strafschop verzilverd waarmee de voorsprong was toegenomen naar 11-5.

Castricum wist een tijdje de verdediging gesloten te houden totdat na een kwartier spelen werd uit een snel genomen penalty kick de bal de driekwart lijn ingespeeld waarna fly-half Maël Kramer wist door te breken en een try wist te scoren. De conversie van Louis du Plessis ging dit keer wel tussen de palen waarna het 18-5 op het scorebord stond.

Alkmaar was nu op stoom en vlak hierna nam scrum-half Louis du Plessis de volgende try voor zijn rekening toen hij uit een gewonnen scrum wist door te breken en een ongeconverteerde try scoorde.

Tegen het einde van de wedstrijd bepaalde Joey Zwaan de eindstand van de wedstrijd toen hij in de driekwart lijn wist door te breken en na zijn geconverteerde try stond de eindstand van 30-5 op het scorebord. Toen bleek dat de scheidsrechter niet goed klok kon kijken want hij floot 5 minuten te vroeg af.