Uitslagen afgelopen weekend:

De Turven & Benjamins speelden in Amstelveen; uitslagen niet bekend, maar deden er ook niet toe. De trainers waren wel dolenthousiast over het in praktijk gebrachte spel. De Mini’s waren te gast bij Eemland in Amersfoort; 1e pot gewonnen met 9-2 en de 2e gelijk 2-2, mooi resultaat. De Cubs speelden hun 2e Kruisfinales in Tilburg; gelijk met 17-17 tegen Tilburg en nipt verlies van Wageningen met 12-14. De Junioren speelden hun 2e Kruisfinale thuis in Alkmaar tegen het cluster Emmen/Dwingeloo; een wedstrijd die het aanzien zeker waard was, maar verloren met 36-57. De Colts speelden hun 2e Kruisfinale bij clusterpartner Hoorn tegen Black OctoWasps en wonnen verdient met 40-10, waardoor ze winnaar werden in The Shield. Een presentatie van formaat, gefeliciteerd mannen!! Heren 1 ging zaterdag op reis naar Spakenburg, want zoals bekend spelen die niet op ‘de dag des herens’. Ze waren kansloos en verloren met 61-25, waardoor Spakenburg Kampioen was van de 3e Klasse. Dit betekent niet dat ze automatisch promoveren, want het V.W.W. hanteert de volgende regels dit seizoen: Promotie/Degradatie:
De nummers 1 van de Cup-poules van de Derde Klasse Heren spelen een promotie/degradatie uitwedstrijd tegen de nummers 3 en 4 uit de Trophypoules van de Tweede Klasse Heren, aan het einde van het seizoen. Dus we zijn nog niet helemaal zeker van die zaterdagwedstrijden af. Het cluster van Heren 2 speelden in Haarlem tegen ’t Gooi Fier en wonnen overtuigend met 54-36. De Dames speelden thuis tegen het cluster S.O.P. en wonnen nipt met 19-14, waardoor ze nog steeds bovenaan staan in de Degradatiepoule 2e Klasse.

Spakenburg                                                                                                                     Zaterdag 15-04-2023

Spakenburg kampioen na winst op Alkmaarse Rugby Club.

Spakenburg werd dan wel kampioen na de winst op Alkmaar, maar ze hebben er wel voor moeten werken. Alkmaar kwam zelfs in het begin van de wedstrijd op voorsprong te staan, maar daarna kwamen ze weer sterk terug en na een ruststand van 40-13 werd het uiteindelijk 61-25. Spakenburg moest met meer dan 3 try’s verschil winnen om kampioen te worden en daar Alkmaar ook geregeld scoorde was het talloos toegestroomde publiek nogal zenuwachtig en werd ik telkens gevraagd wat het verschil in aantal try’s was.

Al na een paar minuten liet de thuisploeg de eerste punten noteren op het scorebord toen Ruben Ruizendaal in de driekwart lijn wist door te breken en met zijn geconverteerde try 7-0 liet noteren.

Maar Alkmaar kwam terug, en hoe. Scrum-half Louis du Plessis wist uit te breken en na een lange sprint kickte hij de bal naar voren waarna winger Mark Dekker de bal wist te veroveren en een try in de hoek van het veld scoorde. De moeilijke conversie werd door Kristian Boogert tegen de paal geschoten. Even later was het weer raak. Met een diepe kick richting goal-lijn van Spakenburg werden zij diep in de verdediging gedrongen. Flanker Jesse Hofman wist de bal te veroveren en met zijn ongeconverteerde try kwam Alkmaar op een 7-10 voorsprong. Het thuispubliek begon nu toch een beetje zenuwachtig te worden want er was een feestje beloofd.

Maar even later stond Spakenburg weer op voorsprong toen Gideon van Kleij door het midden wist door te breken en een geconverteerde try scoorde. Regelmatig wist Spakenburg door te breken en na try’s van Jaap Duijst en opnieuw Gideon van Kleij kon Alkmaar weer wat terug doen toen scheidsrechter Jeffry Backer uit Den Helder Alkmaar een strafschop toekende na een hoge tackle op Alkmaar. Kristian Boogert schoot het leder tussen de palen waarna de achterstand was terug gebracht naar 28-13.

Met 2 try’s van Arie Tjerk Razoux Schultz en weer Ruben Ruizendaal werd de ruststand van 40-13 bereikt.

De tweede helft was amper begonnen toen Paul Laban wist door te breken en een geconverteerde try scoorde waarna Alkmaar de verdediging een tijdje gesloten wist te houden en zelf in de aanval ging waarna Maël Kramer de bal met een slim kickje over de verdediging schoot en met een beetje geluk de bal weer zelf in handen kreeg en een try scoorde. Ook de conversie van Kristian Boogert ging tussen de palen waarmee de achterstand was teruggebracht naar 47-20.

Even later wist opnieuw Ruben Ruizendaal een geconverteerde try te scoren waarna Alkmaar weer aan de beurt was. Winger Mark Dekker wist opnieuw door te breken en scoorde een ongeconverteerde try in de hoek van het veld.

Halverwege de tweede helft bepaalde Krijn Trigt de eindstand op 61-25 waarna Spakenburg er alles aan deed om nog meer try’s te scoren maar dank zij fel verdedigen van de Alkmaarse spelers kon Spakenburg niet meer scoren. Na het laatste fluitsignaal en het besef dat de thuisploeg kampioen was geworden barsten de feestelijkheden los.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *