Uitslagen afgelopen weekend:

Zaterdag 23/9 kwamen de Turfjes jammer genoeg niet in actie, onvoldoende bezetting. Komende zaterdag spelen ze thuis en dan zullen er ongetwijfeld wel voldoende spelertjes zijn. De Benjamins speelden in Nieuw-Vennep; geen resultaten van gehad. En de Mini’s speelden thuis; 3-0 winst op AAC en een nipt verlies van 2-3 tegen het cluster West Friesland/Rush. Een prima resultaat voor deze kanjers. Cubs speelden thuis tegen de Haagsche 3 en zetten hun zegereeks voort met 36-7 winst. Junioren waren thuis kansloos tegen het cluster SNS. Gingen ruim ten onder en in de 2e helft zijn de partijen dan ook opgedeeld om het nog enigszins leuk te houden, 0-50 was de eindstand. Colts verloren thuis van het cluster Fryslân met 7-34. Zondag 24/9 gingen De Foeste Moidjes op bezoek in Delft. Waren niet compleet en verloren met 50-22. Heren hadden een dubbelslag bij de Studenten van Ascum in A’dam. Het cluster Alkmaar 2/Haarlem 4 verloor met 61-12 en het 1e kende een goede competitiestart.

Goede seizoenstart Alkmaarse Rugby Club.

De Alkmaarse Rugby Club is het nieuwe seizoen goed begonnen en won met 10-17 van de Amsterdam Acadamicals, de oud studenten van de Amsterdamse universiteit aangevuld met wat jonger spul in de driekwartlijn. De ervaring zat duidelijk in de scrum en dat was goed te merken.

Aanvankelijk hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Alkmaar was beter in de driekwartlijn, maar maakte er jammer genoeg te weinig profijt van en AA was sterker bij de voorwaartsen en maakte er daar ook weinig vooruitgang mee.

Halverwege de 1e helft wist Bram Karels door te breken en na een lange sprint wist hij een try te scoren. De conversie van aanvoerder Louis du Plessis ging helaas tegen de paal waarmee de voorsprong beperkt bleef tot 0-5.

Pas tegen het einde van de 1e helft werd er weer gescoord. AA zette een goede aanval op en toen de driekwartlijn goed uitgespeeld werd scoorde Casper Wouters een try in de uiterste hoek van het veld. De moeilijke conversie ging ook nog tussen de palen zodat AA met een 7-5 de rust inging.

In de 2e helft ging het weer een tijd lang gelijk op, tot halverwege de 2e helft. Na een snel genomen strafschop probeerde Dennis Pauw door te breken, maar hij werd gestopt en er werd een Maul opgezet waarna scrum-half Francesco Paolo Ricci de bal de drie-kwartlijn inspeelde. Full-back  Pieter van Duijn had zelf kunnen scoren ,maar speelde op safe en speelde de bal door naar winger Sean van Velze die de aanval met een try in de hoek afrondde. De conversie van Louis du Plessis  ging helaas naast de palen, maar Alkmaar stond wel op een 7-10 voorsprong. Dit duurde helaas niet al te lang. AA kreeg een cadeautje van de scheidsrechter en kreeg een strafschop recht voor de palen. Na enig overleg en vooral aanwijzingen vanaf de zijkant werd een schop op de palen genomen zodat de stand gelijk kwam op 10-10.

Beide teams probeerden de overwinning naar zich toe te trekken, maar het was “Man of the Match” Bram Karels die na goed samenspel met een mooie inside beweging de Amsterdamse verdediging op het verkeerde been zette en een try scoorde. Ook de conversie van Pieter van Duijn ging tussen de palen waarmee de eindstand van 10-17 was bereikt.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *