Lekker weer en een mooi rugbyweekend

Zaterdag speelden de Turfjes thuis hun wedstrijdjes met wisselend succes. De Benji’s speelden in Hoorn en de Mini’s bij The Hawks in Nieuw-Vennep. De wedstrijd van de Cubs in Drachten is verplaatst naar 28 oktober, omdat de meesten spelers en hun ouders dachten dat competitievrij ook een echte vrije dag was, was het niet dat de competitieleider aparte uitwisselingen heeft geregeld voor de vrije teams. een mooi initiatief waar we de volgende keer ook zeker gehoor aan geven. De Colts waren wel vrij en die werkten in Alkmaar een goede clustertraining af.

Zondag speelden de Foeste Moidjes in Schagen hun thuiswedstrijd tegen The Purple Lions en wonnen ruim met 40-3. Cluster Heren 2 speelden thuis tegen ’t Gooi 4 en verloren dik met 12-72. Heren 1 deed het een ietsje beter tegen ’t Gooi 3 en wonnen met maar liefst 50-0.

Alkmaar                                                                                                             zondag 1 oktober 2023

Opnieuw winst voor Alkmaarse Rugby Club.

De Alkmaarse Rugby Club stoomt lekker op opweg naar het Jubileum weekend over 2 weken wanneer het 50 jarig bestaan gaat worden gevierd en won overtuigend met 50-0 na een ruststand van 33-0 van het 3e team van Rugby Club ’t Gooi.

In de eerste de beste aanval van Alkmaar was het al raak. Door goed samenspel van het hele team werd er stelselmatig terreinwinst geboekt waarna captain Dylan Harding de aanval met een try afrondde. Ook de conversie van Louis du Plessis ging tussen de palen waarna Alkmaar al vlot met 7-0 aan de leiding ging. Vlak hierna kreeg Alkmaar een 5 yards scrum te nemen die gewonnen werd. Nummer 8 Tijn Karels pakte de bal uit de scrum en wist de try te drukken die opnieuw door Louis du Plessis werd geconverteerd. De volgende try kwam op naam van scheidsrechter Jaap Rus die een gevaarlijke actie van een tegenstander met een straftry bestrafte waarmee de voorsprong al was opgelopen naar 21-0.

Alkmaar bleef ’t Gooi onder druk zetten waarna center Aiden Hartley een gaatje vond in de verdediging van de tegenstander en met zijn geconverteerde try 28-0 liet aantekenen op het scorebord. Op slag van rust kwam de mooiste try van de wedstrijd. Een diepe kick van ’t Gooi leek uit te gaan maar full-back Maël Kramer sprong van binnen uit het veld hoog naar buiten en wist in de lucht de bal weer in het veld te tikken. Vervolgens ging Marchelle Johnson met de bal aan de haal en speelde in de tackle Joey Zwaan aan die de aanval met een ongeconverteerde try in de hoek van het veld afrondde waarmee de ruststand van 33-0 was bereikt.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen toen David Stil met een lange sprint langs de zijlijn de goallijn wist te halen en een try in de hoek scoorde terwijl hij makkelijk richting de palen had kunnen lopen zodat de conversie wat makkelijker was geweest die nu gemist werd. Even later brak hij weer door en nu rende hij wel richting de palen waarna de makkelijke conversie door Tijn Karels nonchalant tussen de palen werd geschoten. De eindstand werd door Maël Kramer bepaald toen hij door het midden doorbrak en de eindstand van 50-0 op het scorebord liet noteren.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *