Uitslagen afgelopen weekend:

Geen T.B.M. zaterdag, was Bondsdag en geen animo vanuit ons cluppie. Cubs speelden in Naarden tegen ’t Gooi en zetten hun zegereeks voort, ze wonnen met 7-15. Junioren speelden bij hun Clusterpartner in Hoorn tegen koploper Den Helder/Rush en verloren met 0-45. De Colts moesten helemaal naar Zwolle en waren kansloos, verlies van maar liefst 90-17.

Zondag togen De Foeste Moidjes naar de havenstad Rotjeknor en wonnen knap met 22-24. Cluster van het 2e kwam niet in actie, die wedstrijd is verplaatst naar 29 oktober. Heren 1 moest op bezoek in en bij Haarlem en wonnen knap in een aantrekkelijke wedstrijd met 6-26

Haarlem                                                                                                                            zondag 8 oktober 2023

Opnieuw winst voor Alkmaarse Rugby Club.

In een vooral in de eerste helft erg spannende wedstrijd won Alkmaar uiteindelijk met 6-26 na een ruststand van 6-5.

Aanvankelijk zette Alkmaar Haarlem zwaar onder druk en toen zij een strafschop kregen toegekend namen zij het zwaktebod en namen een schot op de palen in plaats voor de try te gaan. Nadat het leder tussen de palen was geschoten ging Haarlem tegen de veldverhouding met 3-0 aan de leiding. Alkmaar bleef maar aanvallen maar kwam maar niet door de stugge verdediging van Haarlem. Totdat Haarlem uit verdedigde en de bal ver naar voren schoot, precies in de handen van de goed op gesteld full-back Maël Kramer die een gat zag in de verdediging van Haarlem daar doorheen vloog en toen winger Joey Zwaan aanspeelde die de aanval met een try in de hoek van het veld afrondde. De uiterst moeilijke conversie werd door Louis du Plessis tegen de paal geschoten waarna Alkmaar met 3-5 aan de leiding ging.

Op slag van rust kreeg Haarlem weer een cadeautje van de scheidsrechter en schopte weer een strafschop tussen de palen waarmee de ruststand van 6-5 was bereikt.

Vlak na de rust kreeg Haarlem weer een cadeautje van de scheidsrechter , maar dit keer werd de bal naast de palen geschoten. Alkmaar dacht toen dat er maar een eind moest komen en ging vol in de aanval. Niet veel later wist center Sean van Velze door te breken en opnieuw Joey Zwaan aan te spelen die na een enorme sprint een try drukte in de hoek van het veld. Opnieuw een moeilijke conversie voor Louis du Plessis maar dit keer ging de bal wel tussen de palen waarna Alkmaar met 6-12 aan de leiding ging en die werd niet meer uit handen gegeven. De volgende try kwam op naam van Sean van Velze na een doorbraak van Joey Zwaan in de driekwartlijn. Hij drukte de bal tussen de palen zodat kicker Louis du Plessis een makkie had.

De laatste try van de wedstrijd was voor Dennis Pauw die zich letterlijk door de verdediging van Haarlem worstelde en de goal-lijn haalde De makkelijke conversie van Louis du Plessis bepaalde de eindstand op 6-26.

Volgende week is het groot feest op de Alkmaarse Rugby Club. We vieren dan ons 50 jarig bestaan.