Uitslagen afgelopen weekend

Wederom een heel verregend weekend na een week met flinke neerslag en dat had z’n gevolgen voor het veld, dat onbespeelbaar was. De Turven speelden in Castricum op een hagelnieuw veld met een zandbodem op het voormalig hockeyveld en dat was prima te bespelen; 2 gewonnen en 1 gelijk, prima resultaat. De Benjamins speelden in Purmerend bij Waterland op het kunstgrasveld; resultaten onbekend. De Mini’s waren afgelast bij The Hawks in Nieuw-Vennep. C.J.C. waren vrij of naar de Regionale District Dag. Zondag togen de Foeste Moiden naar Tiel voor de wedstrijd tegen Cluster Obelix/Scrumboks en desondanks een flink veldoverwicht, ze speelden bijna de gehele wedstrijd op hun helft, verloren ze met 12-0. Cluster Heren 2 was vrij, want die hadden hun wedstrijd al gespeeld op het afgelopen Jubileum. Heren 1 ging naar Hoorn voor hun competitiewedstrijd tegen West Friesland, want veld in Alkmaar was onbespeelbaar, zoals eerder gezegd, dus werd de wedstrijd omgedraaid en is de return op 10 maart in Alkmaar. Pakte overigens niet verkeer uit, want de winst ging mee naar huis 3-34.

Hoorn                                                                                                                                                Zondag 12-11-2023

Alkmaarse Rugby Club nu koploper na winst in Hoorn.

Door de overvloedige regenval van de laatste tijd was ons eigen speelveld onbespeelbaar en daarom werd de wedstrijd in goed overleg omgedraaid zodat we in Hoorn gingen spelen tegen de Rugby Club West Friesland. Na een ruststand van 3-13 werd het uiteindelijk 3-34 waarmee Alkmaar de koppositie in de competitie innam.

Alkmaar ging vanaf de kick-off meteen furieus in de aanval. Na 5 minuten werd een door Alkmaar gewonnen line-out genomen waarna de voorwaartsen een maul opzetten. Scrum-half Travis van Velze stond goed op te letten zag een gaatje vallen, pakte de bal uit de maul en dook over de goal-lijn en scoorde een try in de hoek van het veld. De moeilijke conversie van Louis du Plessis werd helaas gemist maar Alkmaar stond wel op een 0-5 voorsprong.

De thuisclub kon even later een beetje dichterbij komen toen zij een door scheidsrechter Jan Albers  uit Hilversum toegekende strafschop tussen de palen schoten. Maar even later was het weer de beurt aan Alkmaar toen na een uitgespeelde driekwartlijn aanval winger Mark Dekker er vandoor en na een sprint langs de zijlijn een ongeconverteerde try scoorde in de hoek van het veld. In de slotfase van de eerste helft wist kicker Louis du Plessis nog een strafschop te verzilveren waarmee de ruststand van 3-13 was bereikt.

Meteen na de spelhervatting kreeg Louis du Plessis de bal te pakken en met een enorme sprint over ruim een half veld wist hij een try tussen de palen te scoren die door hemzelf werd geconverteerd waarmee hij de voorsprong uitbreidde naar 3-20. Pas halverwege de tweede helft wist Alkmaar opnieuw te scoren. Na een serie goede aanvallen was het uiteindelijk Boy de Groot die de aanvallen met een geconverteerde try afsloot. In de slotfase werd de bal uit een gewonnen 5 yards scrum de driekwartlijn ingespeeld waarna Bram Karels de aanval met een geconverteerde try afrondde waarmee hij de eindtand bepaalde op 3-34.