Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag geen TBM-wedstrijdjes, zodat alle kids naar de Sinterklaasintocht konden. De CJC kwamen wel degelijk in actie in de 2e Fase van deze competitie. De Cubs, gepromoveerd naar de Shield, speelden thuis tegen Amstelveen 2 en wonnen hun 1e wedstrijd in deze fase gelijk met 39-5; Toppers zijn het, dit seizoen voor het eerst op een heel speelveld en nog geen wedstrijd verloren. De Junioren speelden uit in Almere tegen het cluster Amstel/Dogs en verloren met 56-7. Colts speelden in Amersfoort tegen Eemland 2 en verloren met 36-3. Zondag moesten de Foeste Moiden naar het uiterste puntje van Zeeland voor de uitwedstrijd tegen Oemoemenoe. Slim als ze waren, zijn de dag daarvoor al afgereisd naar Vlissingen, alwaar ze een hele gezellige avond hadden. Zodat ze zondag niet zo lang meer hoefden te reizen en dat betaalde zich uit met een mooie overwinning, het werd 19-33 in Middelburg. Heren 2 speelden uit tegen het Cluster Dronten/Bulldogs en verloren met 38-21. Heren 1 zetten hun zegereeks gestaag door; in en tegen Den Helder werd het 5-48, waardoor de mannen nog steeds aan kop gaan in de 3e Klasse Noord-West.

Den Helder                                                                                                                                       Zondag 19-11-2023

Alkmaarse Rugby Club blijft koploper na winst op Den Helder.

In een éénzijdige wedstrijd won de Alkmaarse Rugby Club vrij gemakkelijk van de Rugby Club Den Helder en na een ruststand van 5-33 werd het uiteindelijk 5-48 en blijft koploper in de competitie.

Maar toch stond Alkmaar al in de eerste minuut op een 5-0 achterstand toen na de kick-off winger Joey Zwaan de bal verkeerd beoordeelde en de bal uit zijn handen liet vallen. De aanstormende speler van Den Helder, Jesper Rabbeljee, pakte de bal op en scoorde een try in de hoek. De moeilijke conversie ging naast de palen en Alkmaar keek tegen een onverwachte 5-0 achterstand aan.

Alkmaar was wakker geschud en zette een serie goede aanvallen op en na een uitgespeelde driekwartlijn aanval wist uiteindelijk center Sean van Velze de aanval met een try af te ronden. Na de conversie van Louis du Plessis was de achterstand weggewerkt en stond Alkmaar op een 5-7 voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven.

Binnen 5 minuten kon de volgende try aangetekend worden toen fly-half Louis du Plessis de bal met een schitterende cross-kick over de verdediging van Den Helder schoot recht in de handen van winger Joey Zwaan die zo door kon lopen voor een try tussen de palen. Een paar minuten later werd dit zelfde kunststukje nog een keer herhaald, maar nu ving Joey de bal achter de goal-lijn en drukte meteen een ongeconverteerde try.

Joey Zwaan had nu de smaak te pakken en met een lange sprint langs de zijlijn wist hij weer een try te scoren die door Pieter van Duijn werd geconverteerd waarmee de voorsprong was opgelopen naar 5-26. Vlak voor de rust kreeg Mark Dekker de bal te pakken en na een lange sprint dwars over het veld speelde hij de bal door naar Joey Zwaan die zijn 4e try op rij scoorde en na de conversie van Pieter van Duijn was de ruststand van 5-33 bereikt.

Half time werden er wat spelers gewisseld en de frisse Bram Karels beukte zich door de verdediging van Den Helder en scoorde een ongeconverteerde try. Halverwege de tweede helft maakte Sander Wijbrecht een mooie interceptie en ging er vandoor. Hij zag dat hij ingehaald werd en speelde de bal door naar Joey Zwaan die je niet inhaalt en hij scoorde een geconverteerde try. De eindstand van de wedstrijd werd bepaald na een door scheidsrechter Gerwin Elands toegekende strafschop die door Louis du Plessis tussen de palen werd geschoten.