Winterkampioen !!

Zaterdag 16 dec. speelden de Turfjes bij R.C. Amsterdam. De Benji’s speelden thuis en de Mini’s in Hoorn. De Cubs waren vrij. De Junioren speelden in Nieuwegein tegen het cluster S.N.S. en verloren met 45-0. De Colts speelden thuis in Den Helder tegen Zwolle en verloren nipt, maar verdienstelijk met 18-22.

Zondag 17 dec. speelden het cluster van de Heren 2 in Haarlem tegen Utrechtse R.C. 3 en verloren met 10-42. De Foeste Moiden moesten al heel vroeg aantreden in Eindhoven (11 uur) en namen de winst mee naar Alkmaar (12-13). Heren 1 deden wat ze tot nu toe steeds doen, winnen van de nr. 2 met maar liefst 51-0. En daarmee zijn ze de Winterkampioen op precies de helft van de competitie. Proficiat !!

Alkmaar                                                                                                                            zondag 17 december 2023

Precies halverwege de competitie staat Alkmaar ongeslagen bovenaan.

Na de laatste wedstrijd dit kalenderjaar zitten we precies halverwege de competitie en staat de Alkmaarse Rugby Club ongeslagen bovenaan. Vooraf was de gedachte dat het zondag wel eens spannend kon worden tegen de nummer 2 uit de competitie maar na een ruststand van 22-0 werd het uiteindelijk maar liefst 51-0.

Alkmaar kwam snel uit de startblokken en na een line-out die door Alkmaar werd gewonnen brak Tijn Karels door de verdediging van AAC en scoorde een try. De conversie van Louis du Plessis ging helaas naast de palen, maar Alkmaar stond wel al snel op een 5-0 voorsprong. Even later brak zijn broer en “Man off the match” Bram Karels samen met Sean van Velze door en na een lange sprint drukte Bram Karels een try tussen de palen. Louis du Plessis was nu wel succesvol met de conversie. In de eindfase van de eerste helft kende de uitstekend leidende scheidsrechter Bernd Verhofstad een strafschop toe aan Alkmaar na off-side van AAC. Louis du Plessis verzilverde het schot op de palen waarna Alkmaar met 15-0 aan de leiding ging. Vlak voor de rust won Alkmaar een 5 yards scrum en via scrum-half Pieter van Duijn werd de bal de driekwartlijn ingespeeld waarna center Bram Karels met zijn geconverteerde try de ruststand bepaalde op 22-0.

In de tweede helft ging Alkmaar vrolijk door met scoren. Na een gewonnen scrum pakte nr.8 Roy van Rijn de bal uit de scrum en brak door de verdediging van AAC en scoorde een ongeconverteerde try in de hoek van het veld. Halverwege de tweede helft brak winger Joey Zwaan uit en na een lange sprint kon hij een ongeconverteerde try scoren. Meteen na de spelhervatting pakte Louis du Plessis de bal af van een tegenstander en met een vrij veld voor zich wist hij een try te scoren. De conversie liet hij aan Marchelle Johnson die geen fout maakte. De voorsprong was inmiddels opgelopen naar 39-0. Vlak hierna was het weer raak toen de andere winger Mark Dekker langs de zijlijn doorbrak en alle tackles wist te ontwijken waarna hij met zijn geconverteerde try 46-0 liet aantekenen.

De laatste try kwam op naam van invaller Boy de Groot die met de voorwaartsen over de goal-lijn wist te komen. De conversie van Louis du Plessis leek door de palen te gaan, maar de keiharde wind blies de bal weer terug het veld in zodat de einstand op 51-0 bleef steken.

Na de winterstop gaan we op 21 januari beginnen met de tweede helft van de competitie.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.