Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 9 dec: De TBM hadden een Bondsdag, maar daar was vanuit onze club geen animo voor, dus die hadden een vrije zaterdag. De Cubs speelden in Schagen bij hun clusterpartner en wonnen dik van ’t Gooi 2 met 54-15. Ondanks dat ze een poule hoger zijn gaan spelen, blijven ze het prima doen; Toppers !! De Junioren waren vrij en de Colts keerden uit Friesland terug met een verlies van 33-8.

Zondag 10 dec: De Foeste Moiden waren vrij, hun 2e Fase begint op 17 dec. Het cluster Heren 2 had bezettingsproblemen; hun wedstrijd is uitgesteld naar 18 februari. Heren 1 deed het weer prima, ze namen de puntjes mee naar huis. In Amstelveen wonnen ze met 5-26.

Amstelveen                                                                                                                     zondag 10 december 2023

Opnieuw winst voor Alkmaarse Rugby Club.

Het was even wakker schrikken, maar na een flitsende start van Amstelveen kwam Alkmaar goed terug en na een ruststand van 5-19 werd het uiteindelijk 5-26.

Amstelveen ging na de aftrap flitsend van start en met een serie goede aanvallen werd Alkmaar terug gedrongen en uiteindelijk wisten zij met een uitgespeelde driekwartlijn aanval de goallijn van Alkmaar te bereiken waarna John O Riordan de aanval met een try afrondde. De conversie leek goed te gaan maar de bal stuiterde op de lat weer terug het veld in.

Maar Alkmaar kwam snel terug. Fly-half Louis du Plessis kickte de bal hoog en diep naar voren. De full-back van Amstelveen verkeek zich op de bal en liet de bal uit zijn handen stuiteren waarna de Alkmaarse Full-back Aiden Hartley de bal oppikte en een try scoorde. Ook de conversie van Louis du Plessis leek goed te gaan, maar nu stuiterde de bal via de paal terug het veld in.

Halverwege de eerste helft kreeg Amstelveen een line-out te nemen, maar op een schitterende wijze wist Jesse Hofman de bal te stelen en via scrum-half Pieter van Duijn werd de bal de driekwartlijn ingespeeld waarna “Man off the Match” Tijn Karels de aanval met een try afrondde. Na de conversie van Louis du Plessis stond er 5-12 op het scorebord en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Even later nam zijn broer Bram Karels de volgende try voor zijn rekening toen hij in een driekwartlijn aanval wist door te breken en met zijn door Louis du Plessis geconverteerde try de ruststand op 5-19 bracht.

Vlak na de spelhervatting kende scheidsrechter Allain Silberberg Alkmaar een strafschop toe maar de Alkmaarse kicker Louis du Plessis mistte helaas en de bal ging naast de palen. Pas halverwege de tweede helft kwam de laatste score van de wedstrijd tot stand toen center Sean van Velze de bal wist te stelen van een Amstelvener en er vandoor ging en een try scoorde. Met de conversie van Louis du Plessis werd de eindstand van 5-26 bereikt.

Volgende week speelt Alkmaar thuis de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 AAC.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.