Uitslagen afgelopen weekend:

De Turfjes speelden in Castricum, De Benji’s thuis en de Mini’s in Amstelveen. De Cubs speelden thuis bij clusterpartner Rush in Schagen en wonnen van hun opponenten van het cluster Haarlem 3/West Friesland met 22-10. De Junioren speelden in Utrecht tegen URC 2 en verloren met 53-14. Dat was nog daar aan toe, maar ze verloren ook één van hun belangrijkste steunpilaren, Jack Potter, met een heel vervelende blessure. Hij verliet de wedstrijd met een dubbele breuk in z’n schouderblad en bovenarm (auw). Heel veel sterkte bij het herstel Jack, naar het zich laat aanzien kan dit nog wel eens een langdurige periode zijn.

Het was een inhaalweekend voor de C.J.C. en de Senioren, dus niet al te veel matches. Alleen het vlaggenschip moest zondag aantreden voor de inhaler van 21 jan. jl. die vanwege de vorst toen niet door ging en ze deden waar ze tot op heden goed in zijn. Er werd weer een overwinning aan de zegekar toegevoegd.

Alkmaar                                                                                                                            Zondag 11-02-2024

Opnieuw makkelijke winst Alkmaarse Rugby Club.

Dit keer kwamen de studenten van Amsterdam op bezoek. Het betrof een inhaalwedstrijd in het carnavals weekend dus hadden de studenten met moeite 15 man op de been weten te brengen en dat was goed te zien in het verloop van de wedstrijd. Bij de rust stond het al 42-0 wat in de 2e helft uitliep naar 63-0. Alkmaar staat nu 11 wedstrijdpunten voor op de nummer 2 AAC.

Alkmaar kwam al snel tot scoren toen Maël Kramer wist uit te breken en een try scoorde, die door Louis du Plessis werd geconverteerd. Alle conversies gingen vandaag tussen de palen. De volgende try liet niet lang op zich wachten. Nu was het Bram Karels die wist uit te breken en een try scoorde. Alkmaar bleef lekker doorgaan met scoren. Na een uitgespeelde driekwartlijn aanval speelde center Maël Kramer de bal door naar winger Joey Zwaan die de aanval met een try afrondde. Hij nam ook de volgende try voor zijn rekening na een lange sprint langs de zijlijn. De score was inmiddels opgelopen naar 28-0.

Fly-half Louis du Plessis dacht dat hij ook wel buiten de conversies moest kunnen scoren en met een mooie side-step brak hij door de verdediging en scoorde een mooie try. De ruststand van 42-0 werd bereikt toen Travis van Velze na goed samenspel van het hele team een try scoorde.

Na de rust deed Alkmaar het even een tijdje rustig aan zodat Alkmaar even kon wennen aan een aantal wisselspelers. Die raakten snel ingespeeld en het was oud jeugdspeler Felix Peelen die zijn debuut bij de senioren vierde met een fraaie showduik waarmee hij zijn eerste try voor de senioren maakte. Even later wist center Bram Karels weer uit te breken en scoorde een try. Nu nam Felix Peelen de conversie voor zij rekening en ook hij haalde een 100% score. De laatste score kwam op naam van Sean van Velze. De bal werd in de aanval naar voren geschopt waarna de verdediging van de studenten rekenden op een vangbal in het in-goal gebied. Maar de bal stuiterde via de paal weer het veld in recht in de handen van Sean van Velze die op volle snelheid lag en dit cadeautje dankbaar met een try afrondde. De conversie van Felix Peelen bepaalde de eindstand op 63-0.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.