Stormachtige overwinningen op de Robonsbosweg!

Alle teams die afgelopen zondag thuis speelden hielden de punten in huis; sterker nog, alle bonuspunten werden ook binnengehaald.

De Foeste Moiden wonnen van The Pickwick Ladies uit Deventer met 26 – 5, waardoor ze naar de 2e plaats klommen in hun Klasse. Ze hebben nu winterstop tot 17 januari en dan gaan ze het gelijk opnemen tegen de koploper in Castricum.

Alkmaar 2 walsde over Waterland 3 uit Purmerend heen met maar liefst 119 – 10, waardoor ze zich nu bovenaan in de 4e Klasse Noord-West genesteld hebben. Volgende week volgt de confrontatie, ook weer thuis met medekoploper Haarlem 2 en dit beloofd een spannende pot te worden. Dus kom onze mannen aanmoedigen; Kick-off 13.00 uur.

Alkmaar 1 bleef ook trouw in dit spoor en versloeg West-Friesland uit Hoorn met 47 – 14 (zie verslag hieronder). Hierdoor stegen ze naar een verdienstelijke 4e plaats in de 2e Klasse en zoals het er nu naar uit ziet kan er nog wel een paar plaatsjes gestegen worden voor de komende feestdagen. Het paradepaardje speelt volgende week ook weer thuis tegen The Big Bulls uit Almelo; Kick-off: 14.30 uur.

Alkmaar                                                                                                                                            Zondag 06-12-2015

 

Alkmaarse Rugby Club wint overtuigend van Rugby Club West Friesland.

 

De spelers van de Alkmaarse Rugby Club hadden zondag, ondanks de snoeiharde wind, weinig moeite met de Rugby Club West Friesland uit Hoorn en wonnen overtuigend met 47-14 na een ruststand van 26-7.

Al binnen 5 minuten stonden de eerste punten voor Alkmaar al op het scorebord. Alkmaar kreeg een scrum te nemen op 5 meter van de goal-lijn van Hoorn. Alkmaar won de bal en de nummer 8 Nanko Molenaar pakte de bal op uit de scrum maakte een break en speelde de bal door naar de razendsnelle winger Joost Tempelaars die de aanval met een try in de hoek afrondde. De uiterst moeilijke conversie (Positie en wind tegen) werd door Kristian Boogert feilloos tussen de palen geschoten waarmee Alkmaar al snel met 7-0 aan de leiding ging. Alkmaar kwam op stoom en winger Joost Tempelaars wist door te breken en toen hij getackeld werd passte hij de bal perfect in de handen van de goed meegekomen center Mickey Verhofstad die de aanval met een geconverteerde try afrondde.

Alkmaar werd overmoedig en dat werd prompt afgestraft door de West Friese aanvoerder Barney Earl die door de Alkmaarse driekwartlijn wist te breken en na een lange sprint een try tussen de palen scoorde. Hij tekende zelf voor de conversie waarmee hij zijn team terug bracht tot 14-7.

Maar Alkmaar was weer wakker en even later werd uit een goed uitgespeelde driekwartlijn aanval de winger Job Dekker bereikt die met zijn try 19-7 liet aantekenen. Het bonuspunt werd even later binnengehaald door Joost Tempelaars die wist door te breken en na een lange sprint langs de zijlijn een geconverteerde try tussen de palen drukte waarmee hij de ruststand bepaalde op 26-7.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft kwam Shane den Heijer in het veld en maakte een perfecte invalbeurt. Nadat hij voor de eerste keer de bal in handen kreeg wist hij een gaatje te vinden inde verdediging van de tegenstander en gaf vol gas en stopte pas toen hij een geconverteerde try scoorde.

Full back Pieter van Duijn nam de volgende try voor zijn rekening. Hij brak samen met winger Job Dekker door. De tegenstanders dachten dat hij de bal zou doorspelen naar de snelle winger, maar met een mooie dummy ging hij de andere kant uit en scoorde zelf de try. De stand was inmiddels al opgelopen naar 40-7. Center Lucas O’Flynn liet het laatste Alkmaarse wapenfeit optekenen toen hij door wist te breken en een try scoorde. Het laatste woord was echter voor West Friesland toen opnieuw Barney Earl doorbrak en met zijn geconverteerde try de eindstand bepaalde op 47-14.

Met deze winst klom het 1e team van Alkmaar op naar de 4e plaats. Ook de Dames en het 2e team wonnen. De Dames staan nu op de 2e plaats in de competitie en het 2e team is nu koploper in hun klasse. Zij krijgen volgende week in de kraker van dit seizoen Haarlem op bezoek.

Arie van Ringelesteyn.

 

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *