2de team eervol ten onder tegen Zwolle

Alkmaar                                                                                                                                            zondag 24 april 2016

Alkmaarse Rugby Club uitgeschakeld in de beker tegen Zwolle.

In een uiterst spannende en gelijk opgaande bekerwedstrijd tegen de kampioen van de 3e klasse NO Zwolle zakte Alkmaar in de laatste 10 minuten door het ijs en verloor met 17-33 na een ruststand van 12-12. Hiermee is de Alkmaarse Rugby Club uitgeschakeld voor de beker. Zwolle is volgend jaar 1 van de tegenstanders van het 1e team van Alkmaar in de competitie.

Alkmaar begon sterk en wist al in de eerste minuut de tegenstander te verrassen. Bernd Verhofstad kickte de bal diep in de verdediging van Zwolle over de zijlijn waarna Zwolle de line-out mocht ingooien. Alkmaar wist echter de bal te roven en de driekwartlijn in te spelen waarna blind side wing Loek Bellord de aanval met een try in de hoek van het veld afrondde. De uiterst moeilijke conversie van Kenny Kolk kwam net te kort, maar Alkmaar ging wel met 5-0 aan de leiding.

Maar Zwolle was wel wakker geschrokken. Beide teams hielden elkaar aardig in evenwicht zonder dat een doorbraak geforceerd kon worden. Pas halverwege de eerste helft wist Ruben Trienekens uit een uitgespeelde drie kwartlijn aanval door te breken en een try in de hoek van het veld te scoren. Ook deze moeilijke conversie ging naast de palen zodat de score weer gelijk getrokken was naar 5-5.

Laury Renac bracht Zwolle 10 minuten later op voorsprong toen een bal uit de Alkmaarse scrum werd gestolen en de driekwartlijn werd ingespeeld en Renac met een geconverteerde try afrondde. Maar Alkmaar kwam weer terug. Bij een aanval van Zwolle maakte de Alkmaarse winger Jeroen Wiebes met zijn voet een interceptie en schopte de bal naar voren. De verraste tegenstanders reageerden te laat. De bal rolde tot tegen de doelpaal van Zwolle waar Wiebes de bal oppakte en een try scoorde. De Alkmaarse kicker Kenny Kolk tekende voor de makkelijk conversie waarmee de ruststand van 12-12 was bereikt.

In de 2e helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en pas na 25 minuten werd een doorbraak geforceerd toen Kenny Kolk een gaatje vond in de verdediging van Zwolle en met zijn ongeconverteerde try Alkmaar op een 17-12 voorsprong bracht.

Alkmaar leek op een stunt af te stevenen maar begon steeds nerveuzer te spelen en begon fouten te maken en met nog 10 minuten te spelen ging het helemaal mis bij Alkmaar. Eerst wist Daan van Rooijen een gaatje te vinden in de Alkmaarse defensie en met zijn geconverteerde try zijn team op een 17-19 voorsprong te brengen waarna Bart van Maurik en Björn Brink in de slotminuten de eindstand bepaalden op 17-33 waarmee Alkmaar uitgeschakeld was in de beker.