Succes in de polder

Succes in de polder

Zaterdag 24 september 2016 trok de karavaan van junioren naar Almere voor een wedstrijd tegen de Bulldogs. Na de wedstrijd tegen Castricum was er hard gewerkt aan de diverse skills, waren worden als ‘breed spel’ en ‘pressie’ gemeen goed geworden en stonden de spelers op scherp om er een mooie wedstrijd van te maken.

Snel na het begin, waarin wij vooral de bal hadden, scoorde Robbin onze eerste try. En die try was het gevolg van mooi breed spel, wat maar weer bevestigt dat onze junioren veel en snel kunnen leren.
Gerke maakte er met een ware loeier van een trap via de conversie 0-7 van.
Even leek het erop dat onze junioren dachten dat we daarmee de wedstrijd ook gespeeld hadden, want het spel kabbelde wat voort op het midden van het veld. Maar niets was minder waar. Langzaam maar zeker drongen we Almere naar achteren en, toen we redelijk dicht bij de trylijn van Almere waren, maakte Gerke een mooie interceptie en met een charmante duik maakte hij er 0-12 van. Aan de zijlijn werd sterk aan een knock on gedacht, maar de ref zag het anders, en de ref beslist. Zo is onze sport. Robbin scoorde de conversie en we hadden de 0-14 op het bord staan.
Na opnieuw Robbin (0-19) was het Danny D die midden op het veld een interceptie pleegde en het halve veld over rende, achtervolgd door half Almere. Voor ons gelukkig en voor Almere jammer: hij liet zich niet inhalen of teackelen en maakte er een wonderschone 0-24 van. De conversie van Robbin was ook raak.

We hadden duidelijk het betere van het spel en maakten het Almere niet makkelijk. We legden op heel goede wijze onze wil op en bepaalden hoe het spel ging. En dat gaf ook ruimte om eens iets te proberen. Zo gaf Robbin een kick tegen de bal en sprintte er zelf ook achteraan. Dat lukt lang niet altijd, maar nu ging het prachtig en Robbin kreeg de bal zelf weer in bezit, en maakte het ook af.
Met een stand van 0-31 gingen we de rust in.

De start van de tweede helft was een geheel andere. Al snel had Almere de kans een try te maken en liet die kans niet liggen. Omdat ook de conversie lukte was na 5 minuten spelen in de tweede helft de stand 7-31. Deze stand heeft lang op het bord gestaan. Opmerkelijk, want we waren aanzienlijk beter,
hadden wel kansen, maar gingen was slordiger spelen en verspeelden daarmee de kansen om een (nog) betere uitslag.

Niet ver voor het eind van de wedstrijd was het Sven die de stand nog wilde verbeteren. De bal in zijn armen, vier spelers van Almere aan het lijf, ploegde hij zo’n tien meter door en maakte onze laatste try. Door de gelukte conversie werd de eindstand 7-38 en kon er gedoucht worden.

Vol optimisme gingen we weer op huis aan, voor de meesten niet via de A6/A1, waar de files onafzienbaar waren, maar via de dijk Lelystad – Enkhuizen. Dat duurt wat langer, maar dat is niet erg als je een feestje in de auto’s viert. Want de winst smaakte zoet.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *