Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag wonnen de Cubs ook hun laatste wedstrijd bij The Hawks in Hoofddorp met 12 – 118 en sloten daardoor hun poule ongeslagen af met een hele mooie 1ste plek. Junioren 1 deed hetzelfde in en tegen Delft, ze wonnen met 5 – 71 en zijn daardoor ook ongeslagen. Ze gaan strijden voor het Kampioenschap van de landelijke Plate op zaterdag 12 mei a.s. tegen The Bulldogs uit Almere. Naar het er naar uitziet zal deze match thuis in Alkmaar gespeeld gaan worden; dus houdt deze dag vrij in je agenda!! De Colts speelden ook hun laatste wedstrijd en verloren in Etten-Leur met 94 – 19. Zondag wonnen De Foeste Moidjes in Utrecht van Domcity Mokum met 5 – 99 en sloten daardoor de competitie af met een mooi 3de plek. Heren 1 was kansloos tegen de reserves van Castricum, ze verloren met 106 – 7. Heren 2 speelde thuis met slechts een ½ team tegen Rush en verloren met 12 – 105. De bezetting was deze zondag allerbelabberts, want sommigen vonden het belangrijker om naar Rotterdam te gaan en in De Kuip te zien hoe A.Z. de Bekerfinale verloor.

Castricum                                                                                                                         zondag 22 april 2018

Alkmaarse Rugby Club twee keer weggespeeld.

De afgelopen week kreeg de Alkmaarse Rugby Club op donderdagavond de nummer 1 Haarlem op bezoek en verloor kansloos met 7-78 na een ruststand van 7-28. De wedstrijd stond ingepland als laatste wedstrijd van de competitie op 13 mei, maar dan zou Haarlem op trip zijn en hadden Alkmaar verzocht om de wedstrijd naar voren te halen.

Al in de eerste minuut wist oud Alkmaar speler Barney Earl door te breken en de eerste try van de wedstrijd te scoren. Daarna hield de verdediging toch nog redelijk stand maar af en toe brak er toch weer een speler door en tegen het einde van de eerste helft werd het bonuspunt al binnen gehaald door Haarlem. Daarna kwam er een sterke fase van Alkmaar(De enige) en Haarlem werd zowaar terug gedrongen en Pieter van Duijn verschalkte de verdediging van Haarlem met een slim kickje over de goal-lijn en zorgde dat hij als eerste bij de bal was en scoorde een try, waarmee de “0”van het scorebord was. Davey Vrijhoef bepaalde met zijn conversie voor de ruststand van 7-28.

Na de rust was het hek van de dam en regelmatig brak Haarlem door totdat 8 try’s later 7-78 op het scorebord stond.

Zondagmiddag moest Alkmaar naar de nummer 2 in de competitie Castricum en het werd ongeveer hetzelfde verhaal. Alleen stond er na afloop 06-07 op het scorebord. Echter de “1”van de honderd kon op het scorebord niet worden weergegeven. De ruststand was al 63-7.

De tegenstander had vanaf het begin al snel gezien waar de zwakke plekken zaten bij Alkmaar en met de regelmaat van de klok braken zij door. Pas bij een 63-0 stand kreeg Alkmaar even grip op de wedstrijd. Een door de uitstekend leidende Engelse scheidsrechter Damion Ashdown toegekende strafschop werd in eerste instantie gespeeld naar Brian Koorn maar hij wist niet door te breken. Uit de ruck die na de tackle ontstond werd de bal gespeeld naar Jasper Pauw die de goal-lijn wel haalde en een try scoorde die door aanvoerder Pieter van Duijn werd geconverteerd waarmee hij de ruststand bepaalde op 63-7.

Na de rust kwam Alkmaar niet meer aan de bak en Castricum liep langzaamaan uit naar uiteindelijk 106-7.